Perenboom Beurre Alexandre Lucas

Pyrus communis 'Beurre Alexandre Lucas

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Beurre Alexandre Lucas groeit grote groengele peren met mooie rode blosjes. Deze peren hebben een gladde schil, korrelig en sappig vruchtvlees én een lekkere licht-zoete smaak. Ze zijn plukrijp vanaf eind september.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Pyrus communis ‘Beurre Alexandre Lucas’ is een geliefde grote handpeer. In het voorjaar bloeit hij met grote witte bloemen, daarna zal hij zijn grote groengele peren gaan groeien. Deze peren hebben een gladde schil met een mooie rode blos, korrelig en sappig vruchtvlees én een lekkere licht-zoete smaak. Vanaf eind september tot begin oktober zijn de peren plukrijp. Eet deze peren rechtstreeks uit het vuistje, óf gebruik hem als stoofpeer. Let er wel op dat perenbomen als deze Beurre Alexandre Lucas niet zelfbestuivend zijn. Geschikte bestuivers voor deze handpeer zijn de Beurre Hardy en Comtesse de Paris.

Wil je ook genieten van mooie grote handperen, rechtstreeks uit je eigen tuin? De Perenboom Beurre Alexandre Lucas online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen perenboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Deze mooie perenboom is eenvoudig te verzorgen. Zolang je boom voldoende water en voeding heeft, zal hij goed kunnen groeien. Vooral het eerste jaar na aanplant is het belangrijk dat je regelmatig water geeft, want je Beurre Alexandre Lucas kan zichzelf dan nog niet voorzien. Geef je peer een jaartje de tijd om goed te wortelen, daarna zal hij alleen extra water vragen bij langere perioden van warmte en droogte. Houd je boom daarnaast gezond door hem jaarlijks te bemesten. Je perenboom bemesten kun je het beste in de herfst, gebruik hiervoor wat organische mest. Draagt je peer heel veel vruchten? Geef dan ook gerust een keer wat mest in de zomer! Hiermee stimuleer je de groei en rijping van je peren.

Bij het snoeien van perenbomen is het vooral belangrijk om te zorgen dat de kroon van je boom evenwichtig blijft, met niet teveel gesteltakken. Houd de kroon mooi open, zodat er genoeg zonlicht op de takken valt. Voor vruchtdragende fruitbomen als deze Beurre Alexandre Lucas is het daarnaast ook belangrijk dat je het vruchtlot (spoortjes) niet verwijdert! Vruchtlot is nodig om uiteindelijk de grote peren te groeien. Snoei je perenboom ergens tussen januari en maart, wanneer het overdag niet vriest. Gebruik altijd schoon én scherp snoeigereedschap als je gaat snoeien, zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je peer!

Lees meer

Je Pyrus communis heeft vooral het eerste jaar na aanplant regelmatig water nodig. Deze tijd heeft je peer nodig om goed te kunnen wortelen in de tuingrond. Zodra dit wortelproces klaar is, zal je boom zichzelf grotendeels kunnen voorzien van water. Geef tot die tijd iedere week een emmer water, tenzij er veel regenval heeft plaatsgevonden. Is het voor een langere tijd warm en droog buiten? Geef dan gerust wat vaker water! Probeer de tuingrond licht-vochtig te houden. Dit geldt ook ná het eerste jaar.

Lees meer

Voor de aanplant van je perenboom is het belangrijk om te kijken of je tuingrond voedzaam én vochtdoorlatend genoeg is. Een peer staat namelijk het liefst op een bodem die niet te nat is. Wil je testen of je tuingrond goed vocht door kan laten? Pak een gieter en giet wat water over de grond heen. Zakt het water vrijwel gelijk weg? Dan is je bodem goed vochtdoorlatend. Wanneer er water stil blijft staan is het noodzakelijk om bodemverbeteraar aan je tuingrond toe te voegen. Is je bodem goed vochtdoorlatend, maar wil je zeker zijn dat jouw perenboom de best mogelijke start krijgt? Meng dan wat speciale Vivimus fruit aan door je tuingrond. Deze speciale grondsoort maakt je tuingrond heerlijk luchtig én voorziet je perenboom gelijk van alle benodigde voeding om goed te kunnen groeien!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Beurre Alexandre Lucas
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!