Oude perenboom 'Doyenne du Comice'

Pyrus communis 'Doyenne du Comice'

v.a.: € 150,00

Formaat
Afmeting Laagstam 15 jaar, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 250-300cm
€ 150,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Doyenne du comice is een bekende peer met een sappige, zoete smaak. Hoe leuk is het als u deze zelf kunt groeien? De oude perenboom Doyenne is 15 tot 20 jaar oud en is daarom groot gegroeid met een sterke vorm. De boom is zelfbestuivend en winterhard. Geniet niet alleen van een blikvanger in uw tuin maar ook van de heerlijke peren!

Onze voordelen:

Bestuivers

De oude perenboom Doyenne du Comice is een perenboom die al 15 tot 20 jaar oud is. Hierdoor is de boom al groot gegroeid en is hij met goede zorg op onze kwekerij gegroeid. De Doyenne boom is zelfbestuivend en heeft hierdoor geen andere bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. In het voorjaar schittert de boom met prachtige bloesem. Na de bloesem zullen de peren zich gaan vormen. De 'Doyenne du Comice' is een geel/bruine saprijke zoete peer. De peer is aromatisch van smaak met een heerlijke zoete geur en een tere schil. De Doyenne du Comice is een handpeer en is van de handperen na de Conference het meest in Nederland geteelde ras. De peren kunnen rond september geplukt worden en zijn goed te bewaren. De boom is wel schurftgevoelig. Plant de Doyenne du Comice op een lichte, niet te vochtige standplaats.

Lees meer
Snoei twee keer per jaar de oude perenboom. Kort halverwege de winter de hoofdstam en gevormde takken in op 20 centimeter. Doe dit jaarlijks. Snoei echter niet tijdens vorst. Als gevolg van deze snoei zal er waterlot ontstaan. Trek deze tijdens de zomersnoei weg, doe dit na de oogst. Tevens kunt u in de zomer de vruchten uitdunnen wanneer het er te veel worden. Doe dit echter niet te vroeg, de boom zal uit zichzelf namelijk ook al wat gaan uitdunnen. Als er te veel peren aan de boom groeien, zal dit de smaak van de peren beïnvloeden.
Lees meer
De eerste tijd na aanplanten hebben de wortels tijd nodig om aan de bodem te wennen. Daarom is het belangrijk dat de oude perenboom met regelmaat water krijgt. Geef één keer per week water wanner het -zo goed als- droog is. Is het ook erg warm, geef dan twee tot drie keer water per week. Geef echter geen water tijdens periodes met vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals tijdens de zomermaanden.
Lees meer
Plant de oude perenboom op een lichte, niet te vochtige plek in de volle grond. De zon staat het liefst op een zonnige plek. Hoe meer zon, hoe zoeter de vruchten. Gebruik bij het planten Vivimus Fruit, een organisch bodem verbeterend middel. Meng de uitgegraven grond voor het plantgat met Vivimus en gebruik dit mengsel om het gat me op te vullen wanneer de boom er in staat. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels zit dient u deze niet te verwijderen, deze kunt u gewoon mee planten. Druk na het planten de grond goed aan en geef voldoende water. Gebruik bij het planten 2 boompalen per boom en verbind deze met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Zo bent u ervan verzekerd dat de oude perenboom goed stevig staat. Houd bij het planten een ruime afstand aan van circa 9 meter. Een oude perenboom heeft namelijk een grote diameter. Dat maakt van deze boom geen geschikte kandidaat voor de kleine tuin.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude perenboom 'Doyenne du Comice'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!