Kweepeer Appelvorm Leskovacz

Cydonia oblonga Leskovacz

v.a.: € 50,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 150cm, Totaal hoogte 200-250cm
Najaar 2021
€ 50,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180cm, Totaal hoogte 250-300cm
Najaar 2021
€ 65,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Kweepeer wordt ook wel de Kweeappel genoemd en is een boomsoort uit de rozenfamilie. Oorspronkelijk komt de boom voor in het gebied rondom de Kaspische zee. Ondanks dat de plant verwant is aan de appel en de peer is dit wel een latere bloeier. De appelvormige vruchten worden gebruikt voor gelei, marmelade en jam. De boom kan zowel in kleine- als grote tuinen goed gedijen en kan hierdoor in elke tuin wel een plekje vinden!

Onze voordelen:

De kweepeer Cydonia oblonga Leskovacz is een langzame groeier wat hem zeer geschikt maakt voor een kleinere tuin. De kroon is dicht begroeid, breed en rond van vorm. In het begin zijn de takken wat behaard. Later worden deze kaal. Het blad is olijfgroen van kleur en veranderd later in het jaar naar opvallend geel. De bloemen die ontstaan zijn wit/roze van kleur. In de maand oktober kunnen de appelvormige vruchten geplukt worden. Deze zijn dan nog wel vrij hard. De vruchten worden dan ook vaak gebruikt voor gelei en voor jam! De vruchten zijn groot. De boom is winterhard, wel bladverliezend. De boom kan zowel in kleine tuinen als in grote tuinen goed groeien. De boom kan het best groeien op een zonnige standplaats.

Lees meer
Het onderhoud van de Kweepeer stelt niet veel voor, wel dient u de boom 1 of 2 keer per jaar te snoeien. U krijgt de meeste vruchten als u jaarlijks snoeit wanneer de bladeren van de boom gevallen zijn. U kunt het best snoeien in de vorm van een geraamte. De bedoeling is dat er 3 á 4 takken loodrecht op de hoofstam staan. Kleinere takken aan de zijtakken kunt u terug knippen tot 2 á 3 knoppen. Het is belangrijk dat u er voor zorgt dat het hart van de boom goed open is. Eind juni kunt u eventueel nog wat meer ruimte maken in de boom, dit bevordert het afrijpen van de vruchten van de Kweepeer. De oudere Kweepeer hoeft u alleen uit te dunnen en dode of beschadigde takken te verwijderen.
Lees meer
In de begin periode na aanplanten heeft de Kweepeer structureel water nodig. Tijdens droogte van langer dan een week dient u één emmer water te geven. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Tijdens vorst dient u helemaal géén water te geven. Na de eerste periode na aanplanten hoeft u de boom alleen water te geven tijdens langdurige droogte en hitte.
Lees meer
Graaf een ruim gat waar het wortelstelsel van de Kweeper goed in past. Maak de grond goed los zodat er geen water in de grond blijft staan. Wanneer er een jute zak of ijzeren kluit om de wortels zit, laat deze dan beslist zitten. Wanneer u deze verwijderd kunt u de wortels beschadigen en vervalt uw hergroeigarantie. Plaats de Kweeper in het gat. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus fruit. Vul hier het aanplantgat van de Kweepeer mee op. Druk daarna goed aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kweepeer Appelvorm Leskovacz
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.