Perenboom Jut

Pyrus communis 'jut'

v.a.: € 12,50

Formaat
Afmeting Laagstam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte NVT
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 12,50
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
November 2021
€ 16,50
Afmeting Hoogstam, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte NVT
November 2021
€ 24,00
Afmeting Laagstam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte NVT
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 24,00
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
November 2021
€ 29,50
Afmeting Hoogstam, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte NVT
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Perenboom Jut (Pyrus communis 'jut') is een perenboom waaraan veel kleine Jut peren zullen groeien. De Jut peer is erg veelzijdig en kan zowel voor directe consumptie, als voor het maken van bijvoorbeeld sap of om te drogen gebruikt worden. De Jut boom gaat lang mee en geeft veel kleine zoete, sappige peren. De boom is niet zelfbestuivend.

 

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Jut is een kleine, saprijke, zoete peer. Het is een oud ras en wordt in de volksmond ook wel Juttepeertje of Jodenpeertje genoemd. De Jut wordt al eeuwenlang in Nederland geteeld en is altijd een populaire vrucht geweest vanwege zijn fijne aroma en smeltende mondgevoel. Een perenboom houdt van een lichte en niet te vochtige standplaats. In het voorjaar bloeit de boom met grote witte bloesem. Hierna zullen de Jut peren zich vormen, die in de maand augustus geplukt kan worden. De boom is niet zelfbestuivend en heeft een bestuiver nodig om vruchten te kunnen groeien. Goede bestuivers voor de Perenboom Jut zijn: Beurre Hardy, Conference en Triomphe de Vienne

Lees meer
De Jut perenboom dient u zowel in de zomer als in de winter te snoeien. De wintersnoei gebeurt eigenlijk al direct na de pluk. Tijdens deze snoei richt zich op het inkorten van gevormde takken en de hoofdstam, evenals het snoeien van droge-, beschadigde en verkeerd geplaatste takken. Als reactie op deze snoei zal waterlot groeien. Waterlot zijn verticaal groeiende takken en deze kunt u tijdens de zomersnoei weg halen. Tevens kunt u rond mei/juni de vruchten van de bomen uitdunnen om takbreuk te voorkomen en te zorgen voor een hoge kwaliteit peren. Begin niet te vroeg met uitdunnen, de boom doet dit namelijk zelf ook al. Bemest na het snoeien de perenboom.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten geeft u structureel water aan de boom. Geef water wanneer het een week zo goed als droog geweest is. Geef echter géén water tijdens perioden met vorst. Wanner het zowel droog als warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens droge en warme periodes, zoals gedurende de zomermaanden.
Lees meer
Voor het aanplanten van de Jut kunt u het best gebruik maken van Vivimus Fruit. Deze bodem verbeteraar zorgt ervoor dat de boom de benodigde voedingstoffen binnenkrijgt voor een goede start. De Vivimus kunt u mengen met de uitgegraven grond voor het aanplantgat, waarmee u het gat later weer opvult wanneer u de boom geplaatst heeft. Druk na het aanplanten de grond altijd goed aan en geef daarna water. Om te voorkomen dat de jonge boom scheef zal waaien kunt u twee boom palen plaatsen. Deze kunt u verbinden met de boom door boomband en nagels te gebruiken.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Jut
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!