Kweepeer Oblonga Vranja

Cydonia Oblonga Vranja

v.a.: € 50,00

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 150cm, Totaal hoogte 200-250cm
Najaar 2021
€ 50,00
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180cm, Totaal hoogte 250-300cm
Najaar 2021
€ 65,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Cydonia Oblonga Vranja of ook wel Kweepeer genoemd in het Nederlands. Deze boomsoort is familie van de rozenfamilie of ook wel bekend als Rosaceae. Oorspronkelijk groeit deze boom voornamelijk langs de Kapische Zee. De vrucht die deze boom bevat is bekend in veel landen, vooral in de zuidelijke landen van Europa en in Japan. Ook valt deze boom net buiten de boot binnen deze familie vanwege de late bloei. De boom is ideaal voor in kleinere tuinen en heeft elke seizoen een andere, mooie aanblik!

Onze voordelen:

Bestuivers

De Kweepeer Vranja is ideaal voor de kleine tuinen ten opzichte van de andere soorten binnen deze familie. Deze boom wordt tussen de 3 en 5 meter hoog. Het leuke van deze boom is dat de boom er door het hele jaar heen een diverse uitstraling heeft. In het voorjaar komen er witte tot lichtroze bloemen tevoorschijn. Na de bloei veranderd de bloem naar een soort peervormige gele vrucht. Deze vruchten kunnen heel groot worden waardoor sommige vruchten wel een kilo van gewicht kunnen wegen. De grote en kleine vruchten kunnen in het najaar rond september geplukt worden. Ook kunnen deze vruchten gegeten worden en zijn niet giftig maar dan moet de vrucht wel eerst een bereiding gehad hebben. Ze hebben een zeer goede smaak en kan gebruikt worden voor jam, sap, wijn, likeur of compote. Ook kan u de vruchten op uw fruitschaal leggen waardoor uw huis wordt voorzien van een heerlijke geur.Lees meer
Het onderhouden van deze Kweepeer Vranja is zeer eenvoudig. U hoeft de boom nauwelijks te snoeien. Mocht u wel de boom willen snoeien doe dit na de periode van het bladverlies. Verder moet u ervoor zorgen dat de vorm van de boom bewaard blijft. Dit heeft voor een groten deel te maken met de groei van de vruchten. Als de vruchten niet voldoende licht ontvangen kunnen de vruchten niet volgroeien en dat zou zonde zijn, aangezien de vruchten naast heel lekker er ook prachtig uitzien in uw boom. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Kweepeer neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Net zoals het snoeien is ook de verzorging van deze Kweepeer zeer simpel en gemakkelijk. Omdat deze Vranja bijna in iedere grond tot een volwaardige boom kan groeien is bemesting eigenlijk niet echt nodig. Wel kan deze boom last hebben van een bacterievuur en ongedierte. Zo is de spintmijt en fruitmot de meest voorkomende ongedierte. Deze kunt u bestrijden door gebruik te maken van diverse bestrijdingsmiddelen. Laat u wel goed informeren anders kan u uw boom aantasten en dat zou zonde zijn. Kijk hier voor meer informatie over de bemesting van de Kweepeer.
Lees meer
Geef direct na aanplanten voldoende water, zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. Geef gedurende het eerste jaar na aanplanten water tijdens droogte van één week. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef geen water tijdens vorst perioden. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Deze Kweepeer houden van een zonnige tot halfschaduwachtige standplaats. Ook kunnen ze tegen strenge winters en verdragen ze tempraturen tot -25 °C. Om deze reden kunt u deze boom het gehele jaar planten zonder dat daar extra verzorging voor nodig is. Naast het jaarrond planten is het wel belangrijk dat u de halfstam Kweepeer plant met een boompaal. Op deze manier groeit te boom recht omhoog en komt de Vranja het beste tot z’n recht. Op deze pagina kunt u meer lezen over het planten van een boom of kluit.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kweepeer Oblonga Vranja
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!