Oude perenboom 'Gieser Wildeman'

Oude Pyrus communis 'Gieser Wildeman'

v.a.: € 300,00

Formaat
Afmeting Laagstam 15 jaar, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte 250-300cm
Ja
€ 300,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Die Gieser Wildeman is de bekendste stoofpeer van ons land. Met deze boom hoeft u niet te wachten tot de boom volgroeid, zodat de boom peren zal groeien. Deze ‘oude’ perenboom is namelijk al tussen de 15 en 20 jaar oud en zelfbestuivend. Uw eigen fruit groeien was nog nooit zo makkelijk!

Onze voordelen:

De Gieser Wildeman is een zere bekende stoofpeer met een heerlijke smaak. De peer is klein en bruingeel van kleur en zal rood kleuren tijdens het koken. Doordat deze perenbomen al tussen de 15 en 20 jaar oud zijn haalt u gelijk een echte blikvanger voor in de tuin. De bomen zijn al groot gegroeid en hebben al een karaktervolle vorm aangenomen. In de maand april zal de prachtige witte bloesem aan de boom verschijnen. Doordat de boom zelfbestuivend is, is er geen andere bestuiver nodig voor het vormen van vruchten. Wel kan de boom ook bestoven worden door de Conference en Beurre Hardy. Na de bloesem zullen de peren zich gaan vormen. De peer kan geplukt worden vanaf eind september. Bekijk de Bestuivingslijst voor meer informatie. De Gieser Wildeman perenboom staat het liefst op een zonnige, niet te vochtige standplaats. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering.

Lees meer
Snoei de boom in de nazomer, net na de pluk in de zomer. Kort gevormde takken kunt u tot op 20 cm afsnoeien, dit doet u ook met de hoofdstam. Dit is een jaarlijks klusje. Na deze snoei zal er waterlot ontstaan, deze kunt u in de zomer weer verwijderen. Ook dunt u rond mei/ juni de vruchten uit. Zo zorgt u voor een betere kwaliteit peren en voorkomt u takbreuk. Begin niet te vroeg met uitdunnen, de boom doet dit namelijk zelf ook al. Bemest na het snoeien de perenboom.
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten is het raadzaam om de perenboom structureel water te geven. Geef echter nooit water tijdens vorst. Wanneer het één week (zo goed als) droog geweest is kunt u één emmer water over de grond gieten. Giet het water altijd rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Wanneer het niet alleen droog maar ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus Fruit. Deze bodemverbeteraar kunt u vinden bij onze accessoires. Vivimus zorgt er voor dat uw boom de juiste start krijgt om goed te kunnen groeien. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus Fruit en vul hiermee het aanplant gat op. Ook is het belangrijk dat wanneer er een jute zak of ijzeren korf om uw plant zit, u deze niet verwijderd. Hierdoor voorkomt u onnodige wortelschade. Druk na het aanplanten de bodem goed aan en geef voldoende water zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde, op 30/40 cm afstand van de stam van de perenboom. Verbind de palen met de boom door gebruik te maken van boomband en nagels. Deze producten kunt u vinden op onze website onder het kopje accessoires. Hierdoor voorkomt u dat de boom scheef waait en de wortels afscheuren.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude perenboom 'Gieser Wildeman'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!