Perenboom Clapp s Favourite

Pyrus communis 'Clapp s Favourite'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Perenboom Clapp’s Favourite geeft grote groengele peren met een mooie rode blos. Deze lekkere zoete peren zijn zeer sappig en plukrijp in augustus. 

Onze voordelen:

Bestuivers

De Pyrus communis Clapp’s Favourite is een perenboom met een sterke groei én een grote opbrengst aan vruchten. De grote groengele peren hebben een mooie rode blos, zoete smaak en zijn heerlijk sappig. In april hangen de takken vol met grote witte bloesem en in augustus kun je de smaakvolle peren plukken. Deze Clapp’s Favourite is niet zelfbestuivend. Geschikte bestuivers zijn de Beurre Hardy en de Conference.

Ben je op zoek naar een smaakvolle, vroeg rijpende handpeer? Je kunt de Perenboom Clapp’s Favourite online kopen via onze webshop, of kom je perenboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De Clapp’s Favourite is eenvoudig te verzorgen, hij vraagt geen specifieke verzorging. Deze geliefde Perenboom kan goed groeien zolang hij voldoende water en voeding tot zijn beschikking heeft. Vooral het eerste jaar na aanplant zul je hem regelmatig water moeten geven, zodat de wortels goed kunnen wennen aan de tuingrond. Stimuleer de groei van je peer, door hem jaarlijks te bemesten met wat organische mest. Perenboom Clapp’s Favourite bemesten kun je het beste doen in de herfst. Groeit jouw Clapp’s Favourite buitengewoon veel peren? Bemest dan een keer extra in de zomer.

Het snoeien van je perenboom is belangrijk om te zorgen dat hij jong en vitaal blijft. Het snoeien van een peer bestaat vooral uit het behouden van een mooie open kroon. Om de vorm van de boom goed te kunnen zien, is het zeker aan te raden om te snoeien in de winter. In de winter zijn de bladeren van de boom gevallen en kun je dus goed alle takken zien zitten. Verwijder allereerst dode, zieke en beschadigde takken. Daarna kun je je richten op de open vorm van de kroon. Snoei eventuele zware takken in de top weg. Om het zonlicht overal goed te krijgen, kan het ook nodig zijn om omhoog groeiende takken wat meer horizontaal te buigen. Pas hiermee wel op dat je niet te ver buigt, want dan kan je tak breken.

Lees meer

Water is uiteraard heel belangrijk voor de groei van jouw perenboom. Vooral het eerste jaar na aanplant, is het belangrijk om regelmatig water te geven. De wortels hebben dan nog de tijd nodig om te wortelen in de tuingrond. Geef daarom iedere week water, tenzij er veel regen is gevallen. Is het erg warm en droog buiten? Geef dan gerust vaker water. Probeer de grond altijd licht-vochtig te houden, vooral in het voorjaar en de zomer (het groeiseizoen). 

Lees meer

Fruitbomen als deze Perenboom staan het liefst op een zonnige standplaats. Kies het liefst een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw). Zonlicht zorgt ervoor dat fruit heerlijk zoet en smaakvol wordt. Qua grondsoort is deze Clapp’s Favourite niet kieskeurig, zolang de bodem voedzaam en niet te nat is, zal hij goed kunnen groeien. Om zeker te zijn van de beste start van jouw peer, raden we je aan om speciale Vivimus voor fruit door je tuingrond aan te mengen. Om te zorgen dat je perenboom goed recht kan groeien, adviseren we ook om aan weerszijden van de boom een boompaal te plaatsen. Bevestig de palen aan je boom door middel van boomband.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Clapp s Favourite
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!