Oude perenboom 'Triomph de Vienne'

Pyrus communis 'Triomphe de Vienne'

v.a.: € 150,00

Formaat
Stamomtrek Laagstam 15 jaar, Stamhoogte 0.5m, Totaal hoogte 250-300cm
Nee
€ 150,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De oude perenboom Triomphe de Vienne is boom die tussen de 15 en 20 jaar oud is. Deze boom is met goede zorg grootgebracht op onze kwekerij en is uitgegroeid tot een sterke boom met een karaktervolle vorm. Aan de perenboom 'Triumph de Vienne' groeien grote handperen. De peer is zoet van smaak en sappig. De handpeer is vanaf half augustus plukrijp en tot eind oktober te bewaren.

Onze voordelen:

Bestuivers

Met de oude perenboom Triomphe de Vienne haalt u een grote perenboom in huis die al 15 tot 20 jaar oud is. Deze boom is al die tijd bij onze kwekerij goed verzorgd en is dan ook uitgegroeid tot een sterke boom met een karaktervolle vorm. De Triomphe de Vienne peer heeft een groen/ bruine kleur met een zoete smaak. De peer is gevoelig voor roest. De boom is niet zelfbestuivend en heeft daarom een bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Goede bestuivers voor de Triomphe de Vienne zijn de Beurre hardy, Clapp’s Favourite, Conference, Doyenne du Comice en de Williams. Bekijk de volledige bestuivinglijst voor meer informatie. Na de prachtige witte bloesem in het voorjaar zullen de peren zich vormen. In augustus is het tijd op de peren te plukken. Plaats de boom op een zonnige standplaats in een niet te vochtige bodem.

Lees meer
Halverwege de winter kunt u de hoofdstam en gevormde takken inkorten, kort deze takken in op twintig centimeter. Doe dit jaarlijks. Na de wintersnoei zal er waterlot ontstaan, deze kunt u tijdens de zomer snoei verwijderen. Doe dit na de oogst en dun in de zomer de vruchten uit op twee vruchten per rozet. Doe dit niet te vroeg, de boom zal namelijk zelf ook al wat uit gaan dunnen.
Lees meer

De eerste tijd na aanplanten is het belangrijk dat u de boom met regelmaat van water voorziet zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. Geef daarom water wanneer het een week -zo goed als- droog geweest is. Geef geen water tijdens vorstperioden. Wanneer het droog en warm is kunt nu twee tot drie keer per week water geven.

Lees meer

Het is belangrijk dat de prachtige oude perenboom op een lichte, niet te vochtige plek in de volle grond wordt geplant. In de volle zon is deze boom blij. Bij het planten gebruikt u 2 boompalen en boomband per boom. Zo bent u ervan verzekerd dat de oude perenboom goed stevig staat. Houd bij het planten een ruime afstand aan van circa 9 meter. Een oude perenboom heeft namelijk een grote diameter. Dat maakt van deze boom geen geschikte kandidaat voor de kleine tuin.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude perenboom 'Triomph de Vienne'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!