Perenboom Kruidenier

Pyrus communis 'Kruidenier'

v.a.: € 12,50

Formaat
Afmeting Laagstam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte NVT
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 12,50
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
November 2021
€ 16,50
Afmeting Hoogstam, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte NVT
November 2021
€ 24,00
Afmeting Laagstam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte NVT
Leverbaar vanaf november / op aanvraag
€ 24,00
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
November 2021
€ 29,50
Afmeting Hoogstam, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte NVT
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Pyrus communis 'Kruidenier' geeft kleine gele peren met een zoete, aromatische smaak. De zelfbestuivende boom bloeit in het voorjaar met prachtige bloesem, waarna de kleine gele peren aan de boom zullen komen. Zo geniet u niet alleen van veel sierwaarde, maar ook van de heerlijke peren! 

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

Pyrus communis 'Kruidenier' is een perenboom waaraan gele hand/ keuken peren groeien. De Kruidenier peer is een gele, wat kleinere peer met een zoete, aromatische smaak. Met deze boom groeit u gemakkelijk uw eigen Kruidenier peren. De boom is zelfbestuivend en heeft dus geen andere soort nodig om vruchten te kunnen geven. Wel zorgen andere bestuivers voor een hogere productie. De Saint Remy en Zoete Brederode zijn erg goede bestuivers voor de Kruidenier perenboom. De perenboom bloeit in april met mooie witte bloesem, waarna de gele peren aan de boom zullen verschijnen. In augustus kunt u de peren plukken. Plaats de boom op een zonnige/halfschaduw standplaats in een niet te vochtige bodem.

Lees meer
Een perenboom snoeien doet u in de nazomer, net na de pluk in de zomer. Snoei dus direct na de oogst de boom. Kort gevormde takken kunt u tot op 20 cm afsnoeien, dit doet u ook met de hoofdstam. Dit is een jaarlijks klusje. Na deze snoei zal er waterlot ontstaan, deze kunt u in de zomer weer verwijderen. Ook dunt u rond mei/ juni de vruchten uit. Zo zorgt u voor een betere kwaliteit peren en voorkomt u takbreuk. Begin niet te vroeg met uitdunnen, de boom doet dit namelijk zelf ook al. Bemest na het snoeien de perenboom.
Lees meer

In de eerste periode na aanplanten is het raadzaam om de perenboom structureel water te geven. Geef echter nooit water tijdens vorst. Wanneer het één week (zo goed als) droog geweest is kunt u één emmer water over de grond gieten. Giet het water altijd rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Wanneer het niet alleen droog maar ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.

Lees meer
Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus Fruit. Deze bodemverbeteraar kunt u vinden bij onze accessoires. Vivimus zorgt er voor dat uw boom de juiste start krijgt om goed te kunnen groeien. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus Fruit en vul hiermee het aanplant gat op. Ook is het belangrijk dat wanneer er een jute zak of ijzeren korf om uw plant zit, u deze niet verwijderd. Hierdoor voorkomt u onnodige wortelschade. Druk na het aanplanten de bodem goed aan en geef voldoende water zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde, op 30/40 cm afstand van de stam van de perenboom. Verbind de palen met de boom door gebruik te maken van boomband en nagels. Deze producten kunt u vinden op onze website onder het kopje accessoires. Hierdoor voorkomt u dat de boom scheef waait en de wortels afscheuren.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Perenboom Kruidenier
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!