Appelboom Gravensteiner

Malus domestica 'Gravensteiner'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 18,50
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Gravensteiner appelboom is een oud ras dat heerlijke appels geeft voor zowel directe consumptie als verwerking tot bijvoorbeeld moes. De boom is niet zelfbestuivend dus heeft een bestuiver nodig om vruchten te krijgen. De boom is makkelijk in onderhoud en het groeien van uw eigen fruit was hierdoor nog nooit zo leuk!

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

Appelboom Gravensteiner is een oud ras die in heel Europa breed verspreid is geweest. De appels van deze boom hangen apart en zijn niet windvast. Een bijzonder geven van de Gravensteiner is de te vroeg geoogste appel of valfruit is zeer geschikt voor moes. In het voorjaar staat de Gravensteiner is bloeien zal witte bloesem met een fel roze knop uw tuin sieren. Na de bestuiving worden de appels gevormd. De Gravensteiner is niet zelfbestuivend en heeft daardoor een bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Goede bestuivers zijn de James Grieve en Rode Boskoop. De Gravensteiner appels zijn fris en sappig met een aromatische smaak. De geel/ oranje appels kunnen in augustus geplukt worden. De appel kunt u goed bewaren en is geschikt voor zowel direct consumptie als verwerking tot bijvoorbeeld moes. De boom staat het liefst op een zonnig plekje in uw tuin, maar kan ook prima op een halfschaduw standplaats groeien. De boom mag echter niet geplant worden in een vochtige bodem, dit belemmerd de groei.

Lees meer
De Gravensteiner appelboom dient twee keer in het jaar gesnoeid de worden. Een winter- en zomersnoei zorgen ervoor dat de boom haar heerlijke appels goed kan groeien. Snoei rond februari wat oude, dikke takken weg maar let op dat u geen kortloten weg snoeit. De korloten zullen gaan bloeien en later appels groeien. Als reactie op de wintersnoei maakt de boom waterloten aan. Waterloten zijn de snel-, recht omhoog groeiende takken. Deze dient u tijdens de zomer snoei (juni) weg te trekken, zodat ze niet meer terug snoeien. Bemest na het snoeien de boom.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten heeft de appelboom structureel water nodig, zodat de wortels goed aan de grond kunnen wennen. Geef één keer water wanner het een week droog geweest is. Geef echter géén water tijdens vorst. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Let er wel op dat u het water rustig over de grond giet zodat de wortels het water op kunnen nemen. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens warme en droge periodes, zoals gedurende de zomer.
Lees meer
Tijdens het aanplanten van de appelboom doet u er goed aan om de uitgegraven grond voor het aanplantgat te mengen met Vivimus Fruit. Dit organische-, bodem verbeterende middel zorgt er namelijk voor dat de boom alle benodigde voedingstoffen voor het eerste jaar krijgt. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de boom zitten, verwijdert u deze beslist niet. Doet u dit wel dan is de kans groot dat de kluit uit elkaar valt en de wortels beschadigen. Daarnaast zal dan ook uw hergroeigarantie vervallen. Druk na het aanplanten de grond stevig aan en geef voldoende water. Gebruik twee boompalen om scheef waaien te voorkomen. Plaats één paal aan elke zijde van de boom, gebruik palen van 220cm voor hoogstam bomen en 150 cm voor halfstam bomen. De palen kunt u met de boom verbinden door boomband en nagels te gebruiken.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Gravensteiner
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!