Appelboom Sterappel

Malus domestica 'Sterappel'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Sterappel is een kleine platronde, rode zoete appel die ideaal is voor de appeltaart en appelmoes. De Sterappel is ook te gebruiken als decoratie. De Sterappel is een vrij oud ras en kan na de pluk prima een maand of 3 bewaard worden. Goede bestuivers voor de Sterappel zijn de Cox Orange Pippin, Golden Delicious en James Grieve.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Sterappel appelboom is een oud ras dat heerlijke vruchten geeft. De sterappels zijn niet alleen erg mooi om te zien, maar hebben ook een zoete aromatische smaak. In het voorjaar zal de boom witte bloesem bloeien, waarna de felrode vruchten aan de boom groeien. In september kunnen de appels geplukt worden. De Sterappel is geschikt voor directe consumptie, maar ook voor verwerking. Zo is deze appel zeer geschikt voor een appeltaartje of moes. De boom is niet zelfbestuivend en heeft daardoor een andere bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Goede bestuivers voor de Sterappel zijn de Cox Orange Pippin, Golden Delicious en James Grieve. In de bestuivingslijst kunt u meer informatie vinden. De Sterappelboom staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats in een niet te natte bodem.

Lees meer

Het snoeien van de Sterappel kunt u het beste in de winter doen. Tijdens deze snoei zorgt u voor een open appelboom met een aantal hoofdtakken en zijtakken. Elke winter snoeit u de lange, dunne scheuten weg tot op 10 cm van een dikke tak. De korte takjes zullen dan dikker worden. Aan deze takken zullen dan later bloemen bloeien die uitgroeien tot vruchten. Bemest na de snoei en in het voorjaar de boom.

Lees meer

De eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de boom met regelmaat water krijgt zodat hij goed kan groeien. De wortels kunnen zichzelf nog niet van water voorzien en daardoor hebben ze een beetje hulp nodig. Tijdens vorst periodes geeft u geen water. De rest van het jaar geeft u water wanneer het een week droog is geweest. Giet dan één keer per week water rustig over de bodem. Wanneer het ook erg warm is kunt u dit twee tot drie keer per week doen. Na het eerste jaar na aanplanten geeft u alleen water tijdens langere periodes van droogte en hitte.

Lees meer

De boom groeit het best op een zonnige/ halfschaduw standplaats in een niet te natte bodem. Zorg dus eventueel voor een goede afwatering. Graaf een aanplantgat dat iets ruimer en dieper is dan de kluit van de boom. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de kluit zit, dient u deze te laten zitten. Andere omhulsels kunt u voorzichtig verwijderen. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus fruit zodat de bodem rijk aan voedingstoffen is. Dit zal de boom een extra steuntje in de rug geven voor een goede start. Met het mengsel van Vivmus en de grond vult u het aanplantgat van de boom op. Druk na aanplanten de grond stevig aan en geeft voldoende water. Om scheefwaaien te voorkomen kunt u twee boompalen plaatsen. De boompalen en overige toebehoren kunt u vinden op de accessoires pagina. Zo koopt u gemakkelijk alles wat u nodig heeft!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Sterappel
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!