Appelboom Ecolette

Malus domestica 'Ecolette'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 18,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Malus Domestica Ecolette (Ecolette appelboom) is een prachtige appelboom met vruchten van friszure smaak. De appels die aan de boom groeien zijn diep rood van kleur en niet alleen van veel sierwaarde, maar ook nog eens erg lekker! In de maand september is het dan ook tijd om deze heerlijke appels te plukken. Voor de appels überhaupt aan de boom groeien bloeit de appelboom met prachtige wit-roze bloesem. Dit is een prachtig gezicht! De boom staat het liefst op een zonnige of halfschaduw standplaats. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten kunnen groeien. De boom mag niet in een vochtige bodem geplant worden, dit belemmert de groei. De Ecolette boom is een zelfbestuiver en heeft hierdoor geen andere appelboom nodig om vruchten te krijgen. Wilt u een rijkere oogst? Dan is het raadzaam om wel een bestuiver te planten. De bestuiver hiervoor is de Alkmene. Bekijk de gehele Bestuivingslijst voor meer informatie.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Ecolette is een vrij nieuw ras en een prachtappel om te zien. De Appelboom Ecolette is zeer geschikt voor de biologisch teelt. Dit heeft hij mede te danken aan zijn hoge ziekteresistentie. De appelboom is zelfbestuivend. Bestuiver van de Ecolette is Elstar, Alkmene.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Lees meer
De appelboom heeft over het algemeen niet veel verzorging nodig. Er zijn twee perioden waarin u de Ecolette kunt snoeien. De eerste periode is vóór de bloei. In deze periode snoeit u de zogehete winterloten. Dit zijn de takken die snel en recht omhoog groeien. Laat 1 of 2 knoppen aan de tak zitten en knip de tak boven een knop die naar buiten wijst. Waterloten zijn net iets anders van kleur en hebben vaak een rood/bruine kleur met stipjes. De tweede snoei periode is van juni tot augustus. In deze periode is het tijd voor een vormsnoei. Hierbij snoeit u een deel van de waterloten en gaat er meer energie van de boom naar de vruchten van de boom i.p.v. de bladeren. Let op: snoei niet té kort, de boom mag niet kaal worden want hij heeft zijn bladeren ook nodig.
Lees meer
Geef na aanplanten flink wat water aan de boom zodat de wortels goed kunnen wennen aan de bodem. De eerste periode na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef daarom tijdens droogte van een week één emmer water. Wanneer het ook erg warm is geeft u twee tot drie keer per week water. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens extreme droge en warme periodes.
Lees meer
Tijdens het aanplanten is het raadzaam om gebruik te maken van boompalen. Dit voorkomt dat de boom zal scheefwaaien. Voor halfstam bomen zijn palen van 150 cm een goede keuze en voor hoogstam bomen heeft u palen van 220 cm nodig. Plaats de bomen 30 tot 40 cm van de boom af en verbind de 2 met de boom met boomband en nagels. Gebruik tijdens het aanplanten het organische bodemverbeterende middel Vivimus Fruit om te zorgen voor een voedzame bodem. De Vivimus, boompalen en toebehoren vindt u ook gemakkelijk op onze webshop!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Ecolette
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!