Appelboom Rosanna

Malus domestica 'Rosanna'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosanna appelboom (Malus Domestica Rosanna) is nog een vrij onbekende appel maar zeker een erg bijzondere én lekkere appel. De appels hebben een rode kleur met oranje strepen. De zacht zure smaak van de handappels maken de appels zeer geschikt voor consumptie. De appelboom is niet zelfbestuivend. Bestuivers van deze appelboom zijn Jonagold,Sterappel.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Rosanna Appelboom is dan misschien een nog vrij onbekende appel maar is een ontzettend mooie boom die goed bestand is tegen ziektes. Deze appelboom is niet zelfbestuivend en heeft daardoor een bestuiver nodig om vruchten te kunnen groeien. Goede bestuivers voor de Rosanna zijn de Jonagold en de Sterappel. Bekijk hier de hele bestuivingslijst voor meer informatie. Voor de appels überhaupt aan de boom groeien schittert deze boom eerst dankzij de prachtige wit/ roze bloesem die aan de boom groeit. Daarna komen de oranje gestreepte appels aan de boom. De handappels zijn zeer geschikt voor consumptie en hebben een zoete/ zachtzure smaak. Rond september kunt u de appels plukken en genieten van de heerlijke en bijzondere appels! Een appelboom houdt van een zonnig plekje maar verdraagt ook prima schaduw. Plant een appelboom niet in te vochtige grond, dit belemmert de groei.

Lees meer
Snoei de appelboom twee keer per jaar tijdens een winter- én zomersnoei. De wintersnoei vindt plaats aan het einde van de winter, rond februari of maart. Snoeit niet tijdens vorst. Tijdens de wintersnoei haalt u oude takken weg en behoudt u de kortloten. In juni is het tijd voor de zomersnoei en hier herhaalt u dit proces. Tijdens deze snoei haalt u ook waterlot weg. Dit zijn de recht omhoog schietende takken. Door een aantal waterlot te behouden ontstaan er nieuwe bloemknoppen het volgende jaar.
Lees meer
Geef direct na aanplanten voldoende water zodat de wortels van de boom goed aan de grond kunnen wennen. Geef gedurende het eerste jaar na aanplanten structureel water. Geef geen water tijdens periodes met vorst. Wanneer het langer dan één week droog is kunt u de boom water geven. Giet dan één emmer water rustig over de grond. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige warme en droge periodes.
Lees meer
Graaf een ruim gaat waar de wortels of kluit goed inpassen. Zit er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de boom? Verwijder deze dan niet. Doet u dit wel, dan kunt u de wortels beschadigen en vervalt uw hergroeigarantie. Meng de uitgegraven grond met Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar geeft de boom alle benodigd voedingsstoffen om goed te kunnen groeien. Vul het aanplantgat hiermee op en druk goed aan. Geef daarna voldoende water. Daarnaast is het belangrijk dat u voorkomt dat de jonge appelboom scheef waait of de wortels afscheuren. Dit kunt u doen door twee boompalen te plaatsen. Plaats een boompaal aan elke zijde van de appelboom op 30 tot 40 cm afstand van de stam. De paal verbindt u met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Deze toebehoren, evenals Vivimus fruit, kunt u ook op onze webshop vinden. Kijk hiervoor bij het kopje accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Rosanna
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!