Appelboom Fuji Kiku-8

Malus domestica 'Fuji Kiku-8'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Fuji Kiku-8 is een mutant van de algemene Fuji appelboom. De boom krijgt dan ook heerlijk zoete appels en heeft weinig verzorging nodig. Naast de appels zorgt ook de bloesem voor veel sierwaarde, deze boom is dan ook prachtig om te zien. Fuji Kiku-8 appelboom is niet zelfbestuivend. Goede bestuivers voor dit ras zijn de Elstar en Ecolette.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Fuji Kiku-8 (Malus Domestica ‘Fuji Kiku-8) is een mutant van de gewone Fuji appelboom en deze appelboom lijkt dan ook erg op de Fuji. De appels die aan de boom groeien zijn handappels met een zeer zoete smaak. De kleur van de Fuji appel is diep rood. In het voorjaar komt er prachtige wit-roze bloesem aan de boom die uw tuin zeker zal sieren. De Fuji Kiku-8 appelboom is niet zelfbestuivend en heeft daarom een bestuiver nodig om haar rijke oogst te kunnen verwezenlijken. Bestuiver zoals de Elstar en Ecolette dienen hier perfect voor. Hommels en bijen zullen er dan ook voor zorgen dan beide bomen bestuift worden en er heerlijke appels zullen groeien. Rond de maand oktober is het tijd om de Fuji Kiku-8 te gaan plukken. De boom staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats en mag niet geplant worden in een vochtige bodem. Dit zal de groei namelijk belemmeren. Zorg daarom voor een goed vocht doorlatende bodem.

Lees meer
De Fuji appelboom kan zowel een winter- als een zomersnoei gebruiken. Aan het einde van de winter, rond februari, kunt u dikke oude takken weg snoeien en behoudt u de kortloten. Aan de kortloten zal namelijk de bloesem gaan groeien. De zomersnoei kunt u het best rond juni doen. Door de wintersnoei zal de boom veel waterlot aanmaken. Waterlotten zijn de snel- en recht om hoog groeiende takken. Deze dient u weg te trekken, zodat ze niet terug groeien. Bemest de Fuji in het voorjaar zodat hij alle nodige voedingstoffen krijgt.
Lees meer
De Fuji-Kiku heeft direct na aanplanten voldoende water nodig zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. In de begin periode na aanplanten is het daarom ook belangrijk dat de boom structureel water krijgt. Wanneer het gedurende één week droog is dient u dan ook één emmer water te geven. Geef nooit water tijdens vorst. Wanneer het droog én warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens extreme warme en droge perioden.
Lees meer
Voor het aanplanten van de Fuji Kiku-8 appelboom is het raadzaam om de uitgegraven grond te mengen met Vivimus Fruit als Organische bodemverbeteraar. Hierdoor geeft u de boom en extra steuntje in de rug voor een goede start. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels van de boom zit, is het belangrijk dat u deze laat zitten. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan hierdoor gewoon geplant worden. Wanneer u deze wél verwijderd kan de kluit uit elkaar vallen en tevens vervalt dan uw hergroeigarantie. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde van de boom, om scheefwaaien te voorkomen. (palen van 220 cm voor hoogstam en palen van 150 cm voor halfstam) de boompalen en benodigde boombang vindt u op onze website onder accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Fuji Kiku-8
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!