Appelboom Delcorf

Malus domestica Delcorf

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 18,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De appels van de Malus domestica Delcorf hebben een zoete, anijs-achtige smaak en worden gezien als één van de best smakende appels! De grote oranjerode appels zijn heerlijk sappig, hebben een goed aroma, en zijn plukrijp in augustus/september.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Malus domestica Delcorf is een geliefde appelboom die bekend staat om zijn sappige zoete vruchten met een anijs-achtige smaak. De grote oranjerode appels hebben een heerlijk aroma, en worden gezien als één van de best smakende appels! In de lente verschijnen er veel felroze bloemknoppen, die vanaf april gaan bloeien als beeldschone witroze bloesem. Na de bloei focust je boom zich op het groeien van de grote sappige appels. De pluktijd van de Delcorf appels is in augustus en september. Let er wel op dat de Delcorf niet zelfbestuivend is. Geschikte bestuivers zijn de Elstar en Granny Smith.

Ben jij ook zo benieuwd naar deze smaakvolle appels? Je kunt de appelboom Delcorf online kopen via onze webshop, of kom je appelboom uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De verzorging van de appelboom Delcorf is heel eenvoudig. Deze geliefde fruitboom kan goed groeien, zolang er genoeg water en voeding in de bodem zit. Je boom heeft het eerste jaar tijd nodig om goed te kunnen wortelen, help hem daarom een handje door wekelijks water te geven. Daarnaast kun je de groei van je appelboom stimuleren, door hem in de herfst te voorzien van organische mest. Groeien er buitengewoon veel appels aan je appelboom? Bemest dan een keer extra in de zomer. 

Door je appelboom Delcorf te snoeien, houd je hem jong en gezond. Voor appelbomen is het belangrijk om een open kroon te houden, zodat alle takken genoeg zonlicht krijgen. Appels die veel zonlicht krijgen, zullen ook voller en zoeter gaan smaken! Verwijder allereerst alle dode, zieke, beschadigde- en/of kruisende takken. Daarna kun je de focus leggen op het mooi open houden van de kroon. Laat hierbij ook zeker een aantal oudere takken zitten. Snoei ieder jaar tussen december en maart, wanneer je boom in rust zit. Zo heeft je boom genoeg tijd en energie om te herstellen van de snoeiwonden, voordat het groeiseizoen weer begint.

Lees meer

Vooral het eerste jaar na aanplant is het belangrijk om je appelboom regelmatig water te geven. De wortels van je boom hebben deze eerste periode de tijd nodig om goed te kunnen wortelen in hun nieuwe bodem. Geef je boom daarom iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. In het voorjaar en in de zomer is het vaak warm buiten, geef in die perioden dan ook gerust vaker water. Probeer de bodem van je Delcorf licht-vochtig te houden. Na het eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij langere perioden van warmte en droogte.

Lees meer

De appelboom Delcorf staat het liefst op een zonnige plek, denk aan een standplaats in de volle zon of halfschaduw (=halfzon). Het krijgen van voldoende zonlicht is belangrijk, omdat de appels dan zoeter en lekkerder gaan smaken. Qua grondsoort is de Delcorf niet kieskeurig, zolang de bodem voedzaam én niet te nat is, zal hij goed kunnen groeien. Om zeker te zijn van de beste start voor jouw appelboom, raden wij je aan om speciale Vivimus voor fruit door je tuingrond te mengen. Om te zorgen dat je boom mooi recht blijft groeien, is het verstandig om boompalen te plaatsen. Plaats links en rechts van de boom een boompaal, en bevestig deze vervolgens met speciaal boomband.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Delcorf
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!