Appelboom Pinova

Malus domestica 'Pinova'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Pinova appelboom is een kruising tussen de Golden Delicious en de Clivia appel en geeft dan ook heerlijke zoete appels. De boom kan wel drie keer geoogst worden en is niet zelfbestuivend. Goede bestuivers zijn de Braeburn, James Grieve en Granny Smith. De boom heeft een rustige groei en is daardoor goed te onderhouden.

Onze voordelen:

Bestuivers

Malus domestica 'Pinova' is een appelboom die ontstaan is als kruising van de Golden Delicious en Clivia appel. Deze appelboom heeft een rustige groei waardoor hij ook goed in de particuliere tuin kan staan. De boom is goed bestand tegen ziekten. De Pinova appelboom is niet zelfbestuivend en kan bestoven worden door de  Braeburn, James Grieve en Granny Smith. Bekijk de hele Bestuivingslijst voor meer informatie. In het voorjaar bloeit de boom met sierlijke wit-roze bloesem, waarna de Pinova appels aan de boom zullen groeien. De Pinova is een Geel/rode zoet zure appel die driemaal geoogst kan worden tussen eind september en begin oktober. De appels zijn lang te bewaren en erg geschikt voor zowel directe consumptie als verwerking. De Pinova appelboom is vroeg en zeer productief. De Pinova is gevoelig voor nabloei, verwijder regelmatig deze bloemen, om uitputting van de boom te voorkomen. Een Appelboom houdt van een zonnig plekje maar kan ook prima schaduw verdragen. Plant een Appelboom niet in te vochtige grond, dit belemmert de groei.

Lees meer
De Pinova appelboom dient twee keer per jaar gesnoeid te worden. Snoei daarom zowel in de winter als in de zomer. Snoei niet tijdens vorst. Tijdens de wintersnoei snoeit u de zieke-, dode- en verkeerd geplaatste takken weg. De takken zaagt u glad af. De gesteltakken, die het skelet van de boom vormen, kunt u met één derde inkorten. Snoei echter niet tijdens vorst. In de zomer snoeit u de verticaal groeiende scheuten (waterlot) weg. Snoei deze zo dicht mogelijk bij de stam af. Snoei de eenjarige scheuten terug tot vijf ogen. De kortere takken laat u gewoon zitten. U kunt de groei verder remmen door takken horizontaal te buigen. De takken groeien wordt dan geremd, wel kunnen er gewoon appels aan groeien. Let wel op dat u de takken niet te ver buigt. Verbind touwen tussen de uiteinden van de takken en de stam. Na de snoei in de zomer en in het voorjaar kunt u de boom bemesten.
Lees meer

Geef direct na aanplanten de Pinova appelboom voldoende water, zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. Het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef één emmer water wanneer het een week zo goed als droog geweest is. Geef echter geen water tijdens periodes met vorst. Het is een erg warm en erg droog dan kunt u twee tot 3 keer per week water geven. Na het eerste jaar hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.

Lees meer

Graaf een gat dat 5 á 10 cm breder en dieper dan de kluit van de boom is en maak de grond goed los. Zit er een jute zak of ijzeren korf of de wortels of kluit, laat deze dan beslist zitten. Haalt u deze wel weg, dan beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zorgt er voor dat de boom de benodigde voedingstoffen krijgt voor het eerste jaar. Vul het aanplant gat hiermee op en druk de grond stevig aan. Voorkom dat de jonge appelboom scheef waait en de wortels afscheuren door twee boompalen te plaatsen. Plaats één aan elke zijde van de boom om 30 á 40 cm afstand van de stam. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm)

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Pinova
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!