Appelboom Notarisappel

Malus domestica 'Notarisappel'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Notarisappel is een oud Nederlands ras dat als appelboom erg geschikt is voor de particuliere tuin. De appelboom is zelfbestuivend. In het voorjaar schitter de boom dankzij de bloesem en in de zomer kunt u genieten van de heerlijke geel/groene appels met zacht zure smaak.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Malus domestica 'Notarisappel' is een Nederlands ras met zacht- zure appels. In het voorjaar zal de Appelboom Notaris in bloei staan. Witte-roze bloesem zal uw tuin sieren en na de bestuiving zullen de appels gaan groeien. De Notaris appelboom is zelfbestuivend en heeft dus geen andere soort nodig om vruchten te kunnen geven. Een andere bestuiver in de buurt zorgt wel voor een hogere productie. Besstuivers van de Notarisappel zijn James Grieve en Golden Delicious, bekijk de gehele Bestuivingslijst voor meer informatie. De geel/groene appels zijn zacht zuur van smaak en zijn echte handappels. In september kunt u de appels plukken. U kunt de bewaarappels zowel direct consumeren als verwerken. De boom heeft bij voorkeur een zonnige standplaats, maar kan ook in de halfschaduw goed groeien. Plant de boom echter niet in een vochtige bodem, dit zal de groei belemmeren.

Lees meer
De verzorging van de appelboom bestaat uit snoei, takken buigen en vruchtdunning. Snoei de boom twee keer in het jaar. In de late winter, wanneer het niet vriest, snoeit u de zieke-, dode- en verkeerd geplaatste takken weg. De takken zaagt u glad af. De gesteltakken, die het skelet van de boom vormen, kunt u met één derde inkorten. In de zomer snoeit u de verticaal groeiende scheuten (waterlot). Snoei deze zo dicht mogelijk bij de stam af. Snoei de eenjarige scheuten terug tot vijf ogen. De kortere takken laat u gewoon zitten. U kunt de groei verder remmen door takken horizontaal te buigen. De takken groeien wordt dan geremd, wel kunnen er gewoon appels aan groeien. Let wel op dat u de takken niet te ver buigt. Verbind touwen tussen de uiteinden van de takken en de stam. In juni kunt u de vruchten uitdunnen tot twee vruchten per bloemtros. Doe dit niet te vroeg, de boom zal zelf ook uitdunnen. Bemest in het voorjaar.
Lees meer
Na het aanplanten van de appelboom dient u voldoende water te geven, zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. Het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef daarom ook water wanneer het een week zo goed als droog geweest is. Geef echter geen water tijdens periodes met vorst. Het is een erg warm en erg droog dan kunt u twee tot 3 keer per week water geven. Na het eerste jaar hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
Tijdens het aanplanten is het belangrijk dat u gebruik maakt van Vivimus fruit. Deze organische bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond, waarmee u later het aanplantgat opvult. Hierdoor krijgt uw appelboom een extra steuntje in de rug om goed te kunnen groeien. Voorkom dat de jonge appelboom scheef waait en de wortels afscheuren door twee boompalen te plaatsen. Plaats één aan elke zijde van de boom om 30 á 40 cm afstand van de stam. Verbind de palen met de boom door boomband en nagels te gebruiken. Deze toebehoren kunt u vinden op onze webshop onder het kopje ‘accessoires’.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Notarisappel
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!