Appelboom Gala

Malus domestica 'Gala'

v.a.: € 14,95

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2023
€ 14,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Op aanvraag
€ 21,95
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2023
€ 37,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2023
€ 31,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2023
€ 41,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2023
€ 52,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Gala appel is een wat kleinere oranje/rode appel. Het zuurgehalte van de Gala appel is vrij laag en is vrij zoet van smaak. De Appelboom Gala is niet zelfbestuivend en heeft daardoor een bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. De Gala appel is zeer geschikt voor consumptie en een echte bewaar appel!

 

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen

Onze voordelen:

Bestuivers

De Gala appel is rood/oranje gekleurd, zoet van smaak en is zeker niet onbekend in Nederland. De Malus domestica Gala geeft vrij makkelijk vrucht maar is niet zelfbestuivend. Dit betekent dat de boom een ander soort nodig heeft om vruchten te kunnen groeien. Goede bestuivers van de Gala zijn de James Grieve, Elstar, Delcorf of Gravensteiner. Bekijk de gehele bestuivingslijst voor meer informatie. In het voorjaar schittert de boom met prachtige bloesem. Daarna zullen de appels zich gaan vormen. In oktober kunt u de gala appels plukken. De appel is dankzij de heerlijke smaak erg geschikt voor consumptie en is ook een echte bewaar appel. De boom staat het liefst op een zon/ halfschaduw standplaats op een niet te vochtige grond.

Lees meer
De appelboom heeft over het algemeen niet veel verzorging nodig. Er zijn twee perioden waarin u de boom kunt snoeien. Aan het einde van de winter, rond februari, kunt u dikke oude takken weg snoeien en behoudt u de kortloten. Aan de kortloten zal namelijk de bloesem gaan groeien. De zomersnoei kunt u het best rond juni doen. Door de wintersnoei zal de boom veel waterlot aanmaken. Waterlotten zijn de snel- en recht om hoog groeiende takken. Deze dient u weg te trekken, zodat ze niet terug groeien. Bemest de boom in het voorjaar zodat hij alle nodige voedingstoffen krijgt.
Lees meer
De appelboom Gala heeft direct na aanplanten voldoende water nodig zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. In de begin periode na aanplanten is het daarom ook belangrijk dat de boom structureel water krijgt. Wanneer het gedurende één week droog is dient u dan ook één emmer water te geven. Geef nooit water tijdens vorst. Wanneer het droog én warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens extreme warme en droge perioden.
Lees meer
Voor het aanplanten van de appelboom is het raadzaam om de uitgegraven grond te mengen met Vivimus Fruit als Organische bodemverbeteraar. Hierdoor geeft u de boom en extra steuntje in de rug voor een goede start. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels van de boom zit, is het belangrijk dat u deze laat zitten. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan hierdoor gewoon geplant worden. Wanneer u deze wél verwijderd kan de kluit uit elkaar vallen en tevens vervalt dan uw hergroeigarantie. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde van de boom, om scheefwaaien te voorkomen. (palen van 220 cm voor hoogstam en palen van 150 cm voor halfstam) de boompalen en benodigde boombang vindt u op onze website onder accessoires.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Gala
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!