Appelboom Ontarioappel

Malus domestica 'Ontarioappel'

v.a.: € 14,95

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 14,95
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 21,95
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 37,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
€ 31,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 41,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Op aanvraag
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Malus domestica 'Ontarioappel' geeft geel/rode appel met een milde, zure smaak. De appelboom is niet zelfbestuivend. De appels kunnen in oktober geplukt worden en zijn zowel geschikt als bewaarappel als voor directe consumptie én verwerking. Van deze appels kunt u bijvoorbeeld heerlijke moes maken!

Onze voordelen:

Bestuivers

De Malus domestica Ontario wordt ook wel gewoon de Appelboom Ontarioappel genoemd. In het voorjaar schittert de boom met wit-roze bloesem. Na de bloesem zullen de appels zich vormen. Rond oktober kunt u de appels plukken. De Ontarioappel is een geel/rode zachtzure appel. De Ontario is een consumptie, moes én bewaarappel. De boom is niet zelfbestuivend en heeft daardoor een bestuiver nodig om appels te kunnen groeien. Goede bestuivers voor de Ontarioappelboom zijn de Elstar en Rode Dijkmanszoet. Een Appelboom houdt van een zonnig plekje maar verdraagt ook prima schaduw. Plant een Appelboom niet in te vochtige grond, dit belemmert de groei.

Lees meer
Snoei de appelboom twee keer per jaar. Door een winter- én zomersnoei krijgt u een sterke appelboom met een rijke productie. Tijdens de wintersnoei snoeit u de zieke-, dode- en verkeerd geplaatste takken weg. De takken zaagt u glad af. De gesteltakken, die het skelet van de boom vormen, kunt u met één derde inkorten. Snoei echter niet tijdens vorst. In de zomer snoeit u de verticaal groeiende scheuten (waterlot) weg. Snoei deze zo dicht mogelijk bij de stam af. Snoei de eenjarige scheuten terug tot vijf ogen. De kortere takken laat u gewoon zitten. U kunt de groei verder remmen door takken horizontaal te buigen. De takken groeien wordt dan geremd, wel kunnen er gewoon appels aan groeien. Let wel op dat u de takken niet te ver buigt. Verbind touwen tussen de uiteinden van de takken en de stam.
Lees meer
Geef direct na aanplanten de boom voldoende water zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. Het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef één emmer water wanneer het een week zo goed als droog geweest is. Geef echter geen water tijdens periodes met vorst. Het is een erg warm en erg droog dan kunt u twee tot 3 keer per week water geven. Na het eerste jaar hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer

Graaf een gat dat 5 á 10 cm breder en dieper dan de kluit van de boom is en maak de grond goed los. Zit er een jute zak of ijzeren korf of de wortels of kluit, laat deze dan beslist zitten. Haalt u deze wel weg, dan beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Meng de uitgegraven grond met een halve zak Vivimus Fruit. Deze organische bodemverbeteraar zorgt er voor dat de boom de benodigde voedingstoffen krijgt voor het eerste jaar. Vul het aanplant gat hiermee op en druk de grond stevig aan. Voorkom dat de jonge appelboom scheef waait en de wortels afscheuren door twee boompalen te plaatsen. Plaats één aan elke zijde van de boom om 30 á 40 cm afstand van de stam. (Hoogstam: palen van 220cm, Halfstam: palen van 150cm)

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Ontarioappel
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!