Appelboom Braeburn

Malus domestica 'Braeburn'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 18,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Braebrun appelboom komt van oorsprong uit Nieuw-Zeeland maar kan ook in Nederland goed groeien. Deze appel is een erg populaire soort dankzij de stevige, zoet zure smaak. Dit is een wintervrucht die geplukt kan worden vanaf oktober. De appelboom is niet zelfbestuivend. Bestuiver van de Braeburn is James Grieve of Rode Dijkmanszoet.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Braeburn is afkomstig uit Nieuw-Zeeland. De boom krijgt in het voorjaar prachtige wit-roze bloesem die uw tuin zeker zal sieren. Na de bloei zullen de appels aan de boom gaan groeien. De Breaburn appel is een erg bekende appelsoort en dat is natuurlijk niets voor niets. De appels hebben een heerlijke zoet zure smaak en zijn erg stevig. De Braeburn is een wintervrucht en kan daarom rond oktober ook geplukt worden. De boom is niet zelfbestuivend en heeft dus een andere soort nodig om appels te kunnen krijgen. Bekijk hiervoor de Bestuivingslijst. Wel is de boom hoog productief en kunt u genieten van een rijke oogst. De boom staat het liefst op een zonnige plek in een voedingsrijkebodem. De boom mag niet in een te vochtige grond geplaats worden, dit belemmerd de groei. Zorg daarom eventueel voor een goede afwatering.

Lees meer
U kunt de appelboom snoeien tussen december en maart. Snoei niet tijdens vorst. Tijdens het snoeien is het belangrijk dat u zorgt voor een mooie open kroon zodat de vruchten genoeg zon kunnen krijgen. Ook moeten er voldoende oudere takken blijven zitten. Snoei altijd met schoon en scherp gereedschap.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten dient u de boom genoeg water te geven. Zo kunnen de wortels goed aan de grond wennen. Geef daarom water wanneer het gedurende een week droog geweest is. Wanneer het ook erg warm is kunt u twee tot drie keer per week één emmer water geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog water te geven tijdens langdurige hitte en droogte.
Lees meer
Graaf een ruim gat waar de wortels of kluit van de boom goed in passen. Meng een halve zak Vivimus Fruit met de uitgegraven grond de boom te voorzien van genoeg voedingstoffen om goed te kunnen groeien. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels of kluit van de boom zit, laat deze dat zitten. Verwijderd u deze wel dan beschadigt u mogelijk de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Plaats de boom in het aanplant gat en vul het gat aan met de uitgegraven aarde. Druk goed aan en geef voldoende water. Tijdens het aanplanten is het raadzaam om gebruik te maken van boompalen. Dit voorkomt dat de boom zal scheefwaaien. Voor halfstam bomen zijn palen van 150 cm een goede keuze en voor hoogstam bomen heeft u palen van 220 cm nodig. Plaats de bomen 30 tot 40 cm van de boom af en verbind de 2 met de boom met boomband en nagels. De Vivimus, boompalen en toebehoren vindt u ook gemakkelijk op onze webshop!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Braeburn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!