Appelboom Dubbele Zoete Aagt

Malus domestica 'Dubbele Zoete Aagt'

v.a.: € 12,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 12,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
November 2021
€ 24,00
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
November 2021
€ 29,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
November 2021
€ 50,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Dubbele Zoete Aagt appelboom is een oud ras waaraan heerlijke zoete appels groeien in een gele kleur met een rode blos. Deze appels zijn heerlijk om direct te consumeren maar ook om te verwerken of te drogen. De boom is zelfbestuivend en bloeit in het voorjaar met prachtige bloesem. Deze boom is dus niet alleen mooi, maar geeft ook nog eens heerlijke vruchten!

 

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Dubbele Zoete Aagt (Malus domestica 'Dubbele Zoete Aagt') is een oud ras. De appels die aan de Dubbele Zoete Aagt groeien zijn geel/rood van kleur en hebben een zoete smaak. Voor de appels zullen groeien staat de boom in bloei. Felroze knoppen verschijnen in het voorjaar en de boom zal met prachtige witte bloesem bloeien. De Dubbele zoete Aagt is zelfbestuivend en heeft daardoor geen andere soort nodig om vruchten te kunnen geven. Wel zorgt een andere soort voor een rijkere oogst. Goede bestuivers voor deze boom zijn de Cox Orange Pippin, Jonagold, Golden Delicious en de Sterappel. Bekijk de gehele Bestuivingslijst voor meer informatie. In oktober kunt u de appels plukken. De appels zijn geschikt voor zowel consumptie als verwerking. De dubbele zoete Aagt is ook erg lekker gedroogd! De boom staat het liefst op een zonnig plekje, maar verdraagt ook schaduw.

Lees meer

De Dubbele Zoete Aagt kan zowel een winter- als zomer snoei goed gebruiken. De winter snoei vindt plaats rond februari, wanneer het niet vriest. Tijdens deze snoei knipt u de oude (dikke) takken weg en behoudt u de kortloten. De kortloten zullen namelijk appels gaan dragen. Als reactie op de wintersnoei zal waterlot gaan groeien, deze dient u te snoeien tijdens de zomer snoei. Waterlot zijn de recht omhoog groeien takken. Trek het waterlot goed weg, zodat ze niet terug groeien. De zomer snoei kunt u het best rond juni uitvoeren. Geef in het voorjaar mest aan de boom.

Lees meer

Direct na aanplanten dient u voldoende water te geven aan de boom. Zo kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. Ook in de eerste periode na aanplanten kunnen de wortels zichzelf nog niet voorzien van water en heeft de boom dus met regelmaat water nodig. Geef alleen geen water tijdens vorst periodes. Geef water wanneer het een week zo goed als droog geweest is. Giet het water rustig over de bodem zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Is het droog én warm, geef dan twee tot drie keer in de week water. Na de eerste periode heeft de boom alleen nog water nodig tijdens langdurige droge en warme perioden.

Lees meer

Om de appelboom te planten dient u een gat te graven dat 5 á 10 centimeter breder en dieper is dan de kluit van de boom. Maak de grond goed los. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de kluit zit, dient u deze beslist te laten zitten. Wanneer u deze wel verwijderd beschadigt u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. Plaats de kluit in het gat. Meng de uitgegraven aarde met een halve zak Vivimus Fruit. Deze bodemverbeteraar geeft de boom de benodigde voedingstoffen voor een goede start. Vul het gat op met het mengsel en druk de bodem stevig aan. Om het scheefwaaien van de jonge boom te voorkomen kunt u twee boompalen plaatsen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Dubbele Zoete Aagt
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!