Appelboom Santana

Malus domestica 'Santana'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 18,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Lei laagstam, Stamhoogte 0.5m
Najaar 2022
€ 26,50
Stamomtrek Lei halfstam, Stamhoogte 120cm
Najaar 2022
€ 31,50
Stamomtrek Lei hoogstam, Stamhoogte 180cm
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Santana is een frisse, knapperige en sappige appel. De Santana staat bekend als een Hypo-allergeene appel en is zeer geschikt voor biologische fruitteelt. De Santana appelboom is goed te plaatsen in eigen tuin. Een goede bestuiver van de Santana is de Topaz appelboom.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van te voren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Malus domestica Santana is een biologische appel met een bijzondere eigenschap. De Santana boom groeit namelijk hypoallergene appels. Dit betekent dat mensen die allergisch zijn voor appels vaak niet allergisch zijn voor deze appel. In het voorjaar bloeit de Santana appelboom met prachtige bloesem. Daarna zullen de appels zich vormen. De appels zijn heerlijk knapperig en hebben een frisse sappige smaak. In oktober kunt u de heerlijke appels gaan plukken. De appels zijn niet erg lang houdbaar. De appelboom Santana is gemakkelijk in onderhoud en goed ziekte resistent.  De boom is niet zelfbestuivend en heeft dus een bestuiver nodig om fruit te kunnen geven. Een goede bestuiver voor de Santana is de Topaz of de appelboom Rubinola. De boom staat het liefst op een zonnig plekje in de tuin, maar ook op een halfschaduw standplaats kan hij goed groeien. Plant de boom op een goed doorlatende, niet te vochtige bodem. Een té vochtige bodem belemmerd de groei.

Lees meer
Het snoeien van de appelboom is erg eenvoudig. Zo hoeft deze appelboom maar twee keer per jaar gesnoeid te worden. Appelbomen we hebben een zogeheten winter- en zomersnoei. Snoei de boom aan het einde van de winter rond februari en in juni. Snoei aan het eind van de maand februari oude dikke takken weg, maar bespaar de kortloten. In dit geval zullen de kortloten vruchten groeien. In juni is het tijd voor het afknippen van het waterlot. Deze takken groeien als reactie op de wintersnoei. Waterlot zijn de takken die snel en recht omhoog groeien. Bemest na de snoei de boom met organische mest.
Lees meer
Geef na aanplanten flink wat water aan de boom zodat de wortels goed kunnen wennen aan de bodem. De eerste periode na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef daarom tijdens droogte van een week één emmer water. Wanneer het ook erg warm is geeft u twee tot drie keer per week water. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen water te geven tijdens extreme droge en warme periodes.
Lees meer
Tijdens het aanplanten is het raadzaam om gebruik te maken van boompalen. Dit voorkomt dat de boom zal scheefwaaien. Voor halfstam bomen zijn palen van 150 cm een goede keuze en voor hoogstam bomen heeft u palen van 220 cm nodig. Plaats de bomen 30 tot 40 cm van de boom af en verbind de 2 met de boom met boomband en nagels. Gebruik tijdens het aanplanten het organische bodemverbeterende middel Vivimus Fruit om te zorgen voor een voedzame bodem. De Vivimus, boompalen en toebehoren vindt u ook gemakkelijk op onze webshop!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Santana
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!