Appelboom Dubbele Bellefleur

Malus domestica 'Dubbele Bellefleur'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte NVT
Najaar 2022
€ 13,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
Najaar 2022
€ 16,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte NVT
Najaar 2022
€ 24,00
Stamomtrek Laagstam, Stamhoogte 0.5m, Totaalhoogte NVT
Najaar 2022
€ 24,00
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
Najaar 2022
€ 29,50
Stamomtrek Hoogstam, Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte NVT
Najaar 2022
€ 50,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Dubbele Bellefleur is een oud ras. De vrucht van deze appelboom is een nogal gek gevormde appel. Maar juist zeer geschikt om te drogen. De appelboom Malus domestica ‘Dubbele Bellefleur’ is niet zelfbestuivend. Bestuiver van de Dubbele Bellefleur is Sterappel, Golden Delicious.

Als u deze boom wilt komen afhalen, graag 1 dag van tevoren bestellen.

Onze voordelen:

Bestuivers

De Dubbele Bellefleur appelboom is een erg oude appelbomen soort die erg geschikt is om te drogen. In het voorjaar verschijnt er witte bloesem met een roze knop aan de boom. De bloesem is van veel sierwaarde tot uw tuin. Na de bloesem is het tijd voor de appels om aan de boom te groeien. De appels zijn geel en rood van kleur en kunnen goed bewaard worden. De boom is geen zelfbestuiver en heeft daardoor een bestuiver nodig om vruchten te kunnen geven. Bestuivers van de Dubbele Bellefleur zijn Sterappel en Golden Delicious. De appel boom staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats in een niet te vochtige bodem.

Lees meer
De appelboom kan zowel een winter- als een zomersnoei gebruiken. Aan het einde van de winter, rond februari, kunt u dikke oude takken weg snoeien en behoudt u de kortloten. Aan de kortloten zal namelijk de bloesem gaan groeien. De zomersnoei kunt u het best rond juni doen. Door de wintersnoei zal de boom veel waterlot aanmaken. Waterlotten zijn de snel- en recht om hoog groeiende takken. Deze dient u weg te trekken, zodat ze niet terug groeien. Bemest de Fuji in het voorjaar zodat hij alle nodige voedingstoffen krijgt.
Lees meer
Direct na aanplanten heeft de boom voldoende water nodig zodat de wortels goed aan de bodem kunnen wennen. In de begin periode na aanplanten is het daarom ook belangrijk dat de boom structureel water krijgt. Wanneer het gedurende één week droog is dient u dan ook één emmer water te geven. Geef nooit water tijdens vorst. Wanneer het droog én warm is kunt u twee tot drie keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens extreme warme en droge perioden.
Lees meer
Het is raadzaam om de uitgegraven grond te mengen met Vivimus Fruit als Organische bodemverbeteraar. Hierdoor geeft u de boom en extra steuntje in de rug voor een goede start. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf om de wortels van de boom zit, is het belangrijk dat u deze laat zitten. De jute zak is biologisch afbreekbaar en kan hierdoor gewoon geplant worden. Wanneer u deze wél verwijderd kan de kluit uit elkaar vallen en tevens vervalt dan uw hergroeigarantie. Plaats twee boompalen, één aan elke zijde van de boom, om scheefwaaien te voorkomen. (palen van 220 cm voor hoogstam en palen van 150 cm voor halfstam) de boompalen en benodigde boombang vindt u op onze website onder accessoires.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Appelboom Dubbele Bellefleur
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!