Vlinderstruik Little Purple

Buddleja Butterfly Candy 'Little Purple'

v.a.: € 13,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Vlinderstruik 'Little Purple' is een prachtige paarse bloeier. Deze kleine Buddleja bloeit van juli tot oktober met goed gevulde, zoet geurende bloempluimen. 

Onze voordelen:

Verwelkom ook in een kleine tuin, op het terras of balkon de mooiste vlinders met een Buddleja Butterfly Candy ‘Little Purple’. Deze dwergvlinderstruik wordt maximaal 80 cm nodig en is daarom veelzijdig toe te passen. Plant de compacte ‘Little Purple’ bijvoorbeeld in een zonnige border of in een mooie pot. Van juli tot oktober werken de paarse, gevulde, licht zoet geurende bloempluimen als een magneet op vlinders en bijen. De Buddleja davidii laat zich in het Nederlands daarom ook vertalen als Vlinderstruik. Met een ‘Little Purple’ geniet je dus niet alleen van kleur en sierwaarde, maar ook van veel leven in de tuin! Naast de prachtige paarse bloemen, heeft de dwergvlinderstruik langwerpige groene bladeren. De Buddleja Butterfly Candy ‘Little Purple’ is niet wintergroen, maar wel winterhard en bovendien makkelijk te verzorgen. Dit in combinatie met de fraaie bloei, goede vertakking en compacte groei maakt van de paarse blikvanger een echte must-have.

Lees meer

Wat het onderhoud betreft, hoef je bij de dwergvlinderstruik niet bang te zijn voor vele uren en ingewikkeld werk. De winterharde plant is goed vertakt en mooi compact van vorm. Om dit te behouden en een rijke bloei te bevorderen, snoei je de Butterfly Candy ‘Little Purple’ eens per jaar. De vlinderstruik bloeit op takken van hetzelfde jaar en kun je daarom in het voorjaar in zijn geheel tot ongeveer 15 cm boven de grond terugsnoeien. Geef daarna wat organische mest voor een extra boost. Tijdens het bloeiseizoen is het trouwens slim om de schaar er nog eens bij te pakken. Door uitgebloeide bloemen direct weg te knippen, stimuleer je een verlenging van het bloeiseizoen. Dit is niet alleen een leuk cadeautje voor jezelf, ook vlinders en bijen zullen je hiervoor dankbaar zijn.

Lees meer

Heb je de Butterfly Candy ‘Little Purple’ geplant? Geef de jonge plant in het begin voldoende en regelmatig water om aan de bodem te kunnen wennen. Tijdens warm en droog weer geef je gerust wat meer. Als de vlinderstruik eenmaal goed geworteld is, hoef je alleen bij droogte en hitte nog extra water te geven. Voor aanplanting in een pot geldt dat je meer water moet geven dan aanplanting in de volle grond. De Buddleja davidii geeft de voorkeur aan een vochtige, maar goed doorlatende bodem.

 

Lees meer

Door het kleine formaat is de ‘Little Purple’ een fantastische aanwinst voor iedere tuin (bijvoorbeeld in de border) en ook een zeer geschikte potplant voor op het terras of balkon. Het is een zonaanbidder, die niet kieskeurig is qua grondsoort. Zorg wel voor een vochtige, maar goed doorlatende en vruchtbare bodem. Dit doe je door gebruik te maken van speciale aanplantgrond, wat de bodem luchtig maakt en de juiste voedingsstoffen bevat. Op deze manier krijgt jouw dwergvlinderstruik een goede start! Je kunt de Butterfly Candy ‘Little Purple’ het hele jaar planten, behalve als het vriest. Wanneer je klaar bent, geef je de jonge plant goed wat water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Little Purple
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!