Callistemon Laevis

Lampenpoetserplant

v.a.: € 39,50

Formaat
Hoogte 100-125cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 39,50
Totaalhoogte 120-140cm
Nee
€ 44,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Lampenpoetserplant (Callistemon laevis) schittert in iedere tuin. Deze struik bloeit uitbundig van mei tot en met september. Geniet in het voorjaar, de zomer én de nazomer van de prachtige rode bloemen!

Onze voordelen:

Callistemon Laevis kopen:

Bent u op zoek naar een groenblijvend en uitbundig bloeiend struikje? Maak dan snel kennis met de Lampenpoetserplant, ook wel Callistemon laevis genoemd. Deze struik bloeit maar liefst 5 maanden lang: van mei tot en met september. Er hangen dan rode karakteristieke bloemen aan de takken. De plant behoudt altijd zijn blad, ook in de winter. De brede bladeren zijn eerst bronsrood van kleur, daarna frisgroen en uiteindelijk grijsgroen. Ook trekt dit prachtige struikje vlinders en bijen aan, met een levendige tuin als resultaat. Voor het online kopen van de Lampenpoetserplant bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres! Wij leveren uitsluitend bomen en planten van hoge kwaliteit, en dat alles uit eigen kwekerij.

TIP: Zet meerdere Lampepoetserplanten naast elkaar en creëer een mooi rijtje met uitbundig rood bloeiende boompjes. Daarnaast is deze boom goed te combineren met andere bomen en planten.

TIP: Kom eens langs op onze boomkwekerij in Lienden, middenin de Betuwe. Neem gerust een kijkje en zoek uw eigen Lampepoetserplant uit. Wij zijn goed bereikbaar, o.a. vanaf de A15!

 

  • Bloeikleur: Rood
  • Bloeitijd: Mei - september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Volle zon
  • Hoogte: 1,5 - 2 m
  • Winterhard: Nee
Lees meer
De Lampenpoetserplant is makkelijk in onderhoud. Een ideale keuze voor drukke gezinnen met weinig tijd. Oorspronkelijk komt deze boom uit Zuidoost-Australië, waar hij in het wild groeit. De temperaturen liggen in dat gebied een stuk hoger dan in Nederland. Vandaar dat deze plant bij ons niet winterhard is. De Lampenpoetserplant kan zonder bescherming tempraturen aan tot 5 graden celcius. Wij raden u daarom aan om de Lampenpoetserplant te houden in een pot. Zo kunt u de Callistemon in de winter in een schuur of serre met veel licht te zetten. Laat u hem toch in de volle grond staan? Pak de Lampenpoetserplant dan goed in bij vorst om hem tegen de kou te beschermen. Callistemon Laevis snoeien: Als de Lampepoetserplant volwassen is kan hij een hoogte bereiken van zo’n 4 meter en 1 meter breed. Om uw Lampenpoetserplant mooi in vorm te houden is het belangrijk om deze jaarlijks te snoeien. Het snoeien stimuleerd de groei en bloei van de struik. Na de bloei kunt u de Lampepoetserplant snoeien met een snoeischaar. Knip de takken af tot het eerste oog. Dat is namelijk precies de plek waar de nieuwe takken aan verschijnen als hij uit gaat lopen. Zitten er lelijke of dode bladeren aan de boom? Knip ze gerust weg. Eventueel kunt u ook wat takken aan de onderkant wegsnoeien. Zo houdt u de Callistemon laevis mooi in vorm.
Lees meer

Callistemon Laevis water geven

De Callistemon Laevis groeit het beste op licht vochtige, vocht doorlatende grond. De grond moet dus voldoende vochtig zijn. Is het erg droog in het voorjaar of de zomer? Dan is het van groot belang om de plant af en toe te verwennen met een extra watergift. Zo voorkomt u uitdroging van de wortels.
Lees meer
Met een standplaats in de volle zon en een vochtige bodem geniet u gegarandeerd van een uitbundige bloei van de Lampepoetserplant. Om de groei en bloei van de jonge struik nóg wat extra kracht bij te zetten raden we u aan om met het planten Vivimus universeel te gebruiken. Op die manier maakt u de grond vruchtbaarder. Ook voor het online kopen van dit bodemverbeterende product zit u helemaal goed bij Bomenenzo.nl!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Callistemon Laevis
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!