Oleander

Nerium Oleander

v.a.: € 55,50

Formaat
Afmeting 6-8cm, Stamhoogte 100-120cm, Totaalhoogte NVT
Op aanvraag
€ 55,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Dit bijzonder mooie Oleander boompje bloeit de hele zomer door, en weet dus iedere tuin te laten stralen. Geniet van een schitterende, rijke bloei én van wintergroene blaadjes.

Onze voordelen:

Deze variant (Nerium) Oleander is een bijzonder mooie halfstam boom. Deze exotische plant komt veel voor rondom de Middellandse zee en bloeit vanaf juni t/m september met prachtige roze-rode bloemen. Een Oleander boompje wordt vooral geplaatst in een plantenbak of kuip, omdat hij slecht tegen vorst kan. Door hem in een plantenbak te houden, kun je hem in de winter dus makkelijk naar binnen verplaatsen. Het is één van de meest geliefde soorten kuipplanten, vooral door zijn rijke bloei én omdat hij wintergroen is. Deze Oleander op stam heeft nog een ander fijn voordeel: hij is namelijk onderhoudsvriendelijk!

Ben je op zoek naar een prachtig boompje die je tuin de hele zomer laat stralen? Je kunt jouw nieuwe Oleander online kopen via onze webshop, of kom je eigen boompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Het verzorgen van een Oleander boompje is vrij eenvoudig. Wij raden het je aan om dit Oleander boompje in een plantenbak of pot te houden, zodat je hem binnen kunt laten overwinteren. In de winter staat hij het liefst op een plek waar het 4 tot 8 °C is, dus bijvoorbeeld in een schuur of serre. Let er goed op dat de grond niet uitdroogt, dan kan deze topper op zijn best gaan groeien en bloeien. In de lente en de zomer zijn er regelmatig hele warme perioden (gepaard met droogte), geef dit exotische boompje in zo’n periode gerust vaker water. Stimuleer zijn groei, bloei en weerstand door ieder voorjaar organische mest door de potgrond te mengen! In eerder genoemde warme perioden kun je ook gerust wat bijmesten, zodat je zeker weet dat jouw Oleander voldoende voeding heeft!

Een Oleander hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Mocht het voor het model van je boompje mooier zijn, dan kun je er wel voor kiezen om hem wat uit te dunnen. Houd er sowieso rekening mee dat als je er toch voor kiest om te gaan snoeien, dat je Oleander dan het eerstvolgende jaar weinig tot géén bloemknoppen zal krijgen.

Lees meer

Een Oleander boompje heeft in een plantenbak of kuip regelmatig water nodig, zodat de potgrond niet uitdroogt. In de winter zit de Oleander in rust, dan heeft hij betrekkelijk weinig water nodig. Vanaf april kan deze geliefde kuipplant weer naar buiten en zal hij meer energie nodig gaan hebben voor de groei en bloei. Check regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is en geef bij hele warme temperaturen gerust vaker water! Zorg er wel voor dat er een gat in de bodem van je bak zit, zodat het overtollige water goed weg kan.

Lees meer
Een Oleander, in ons klimaat, staat het liefst in een ruime plantenbak of kuip. Dit bijzondere, exotische boompje is een echte liefhebber van zon en warmte, plaats hem dus het liefst op een plek in de volle zon (of halfschaduw). Deze geliefde kuipplant kan slecht tegen vorst, laat hem dus binnen overwinteren! Een huiskamer is te warm voor een Oleander, probeer een plekje te vinden waar het maximaal 8 °C is, bijvoorbeeld in een schuur of serre.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oleander
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!