Lonicera henryi Copper Beauty

Groenblijvende Kamperfoelie 'Copper Beauty'

v.a.: € 9,99

Formaat
Hoogte 50-60cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 9,99
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Lonicera henryi 'Copper Beauty' is een groenblijvende klimplant met een spectaculaire bloei! Geniet van juni t/m augustus van beeldschone, buisvormige bloemen in afwisselende gele tinten.

Onze voordelen:

Kenmerken van Lonicera henryi 'Copper Beauty'

De Kamperfoelie Lonicera henryi 'Copper Beauty' doet zijn naam eer aan: het is een echte schoonheid! Van juni tot en met augustus bewonder je buisvormige, crèmekleurige tot gele bloemen in trossen. Deze geuren heerlijk, vooral ’s avonds, en werken als een magneet op (nacht)vlinders, bijen en andere insecten. De Lonicera henryi 'Copper Beauty' is daarmee een gezellige en nuttige aanwinst voor de tuin! Na de bloei geeft de Kamperfoelie donkere bessen, waar vogels gek op zijn. Voordelig aan de Kamperfoelie 'Copper Beauty' is dat deze soort – mits het niet té hard vriest – zijn bladeren het hele jaar behoudt. De wintergroene klimplant zorgt dan jaarrond voor een kleurrijk accent in de tuin. Het glimmende blad van de Lonicera henryi 'Copper Beauty' loopt koperkleurig uit en kleurt daarna donkergroen. Intens genieten van de gele blikvanger doe je als de klimplant in de zon of halfschaduw staat met zijn voet uit de felle zon. De groenblijvende Kamperfoelie is niet zelfhechtend en heeft daarom steun nodig. Laat de 'Copper Beauty', die zo’n drie meter hoog wordt, bijvoorbeeld tegen een schutting, pergola of gaashekwerk klimmen. Zo is deze ook gelijk mooi versiert! 

Lees meer

Lonicera 'Copper Beauty' verzorgen

Ook vanwege het makkelijke onderhoud is de Kamperfoelie een gewilde plant. Geef de 'Copper Beauty' na de snoeibeurt in het voorjaar wat organische mest om een uitbundige bloei te stimuleren. De groenblijvende Kamperfoelie groeit goed in luchtige, licht vochtige, humusrijke grond. Omdat de klimplant niet zelf hechtend is, moet je hem begeleiden. Een rek, schutting of pergola is het perfecte object om een Kamperfoelie tegenaan te laten klimmen. Bevestig de plant op een paar punten hieraan en de rest doet de kleurrijke klimmer zelf.

Lonicera henryi 'Copper Beauty' snoeien

Deze cultivar groeit vrij rustig en hoeft niet noodzakelijk gesnoeid te worden. Wel raden we aan om dode en oude takken in het vroege voorjaar te verwijderen. Eventuele lange takken kun je inkorten tot gewenste hoogte. Ook na de bloei kun je de Kamperfoelie eventueel licht snoeien, als je dit nodig vindt. 

Lees meer

Kamperfoelie 'Copper Beauty' water geven

De Lonicera henryi 'Copper Beauty' houdt van een licht vochtige, maar tegelijkertijd goed doorlatende bodem. Je creëert een luchtige bodem door middel van een bodemverbeteraar. In de eerste periode na de aanplanting geef je de Kamperfoelie regelmatig water. Zo kan de jonge plant goed wortelen. Is dit geslaagd, dan hoef je alleen nog extra te bewateren als het langdurig warm en droog is. 

Lees meer

Lonicera henryi 'Copper Beauty' planten

Klaar om de schoonheid Lonicera henryi 'Copper Beauty' aan te planten? De klimplant is niet zelfhechtend en heeft daarom steun nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een pergola, schutting of gaashekwerk. Hier kun je de plant aan bevestigen en begeleiden. Om rijk te bloeien heeft de Kamperfoelie zon nodig. Een standplaats in de zon of halfschaduw is geschikt. Zorg ervoor dat fel zonlicht de voet van de plant niet bereikt. Deze kan dan namelijk verbranden. Je zorgt voor beschutting door middel van bijvoorbeeld een bodembedekker of de aanleg van dakpannen rond de voet. Wat de bodem betreft, houdt de Lonicera henryi 'Copper Beauty' van koele, licht vochtige, luchtige en humusrijke grond. Door aanplantgrond door de tuingrond te mengen, wordt de bodem goed doorlatend en voedzaam. Een perfecte start voor de mooie plant! Geef na het planten water en zie hoe de kleurrijke Kamperfoelie uitgroeit tot blikvanger van de tuin.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lonicera henryi Copper Beauty
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!