Vijg "Brown Turkey"

Ficus carica "Brown Turkey"

v.a.: € 9,50

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
€ 9,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Vijg brown turkey (Ficus carica "Brown Turkey") is een winterharde struik of halfstam. Deze decoratieve struik groeit prachtige, eetbare vijgen en staat het liefst in een humusrijke grond op een zonnige / half zon standplaats. Deze bijzondere struik is van veel sierwaarde in uw tuin én heeft ook nog eens lekkere vruchten!

Onze voordelen:

De winterharde vijg kan gestimuleerd worden in goede groei en rijke oogst door wortelruimte te beperken. Dit doet u door je jonge vijgestruk in een bak of kuip te planten in een licht humeuze grond. Zo stimuleert u de groei van vijg vruchten aan de boom. De vruchten die aan de vijg Brown Turkey komen zullen pas in het volgende jaar rijpen. De Vijg Brown Turkey heeft een fraai blad waar meerdere vruchten in verschillende rijpingsstadium tegelijk aan kunnen zitten. De vruchten die in een embryonaal stadium de winter door komen zijn eetbaar. De bladeren van de vijg zijn gelobd en hebben een fris groene kleur. Dit maakt de struik erg mooi en decoratief. De bladstelen zijn geel van kleur. In het najaar verliest de vijg zijn bladeren. De struik/ halfstam wordt rond de 2,5 tot 3 meter hoog.

Lees meer
De vijg is vorstgevoelig en kan dus het best op een beschutte plek geplant worden. Tijdens vorst is het raadzaam om de voeten af te dekken met (onverteerde) humus. Tevens kunt u de gesteltakken tegen vorst beschermen door er rietmatten tegen aan te zetten. In de zomer dient u de vijg te snoeien. De toppen van de jonge scheuten van de vijg worden teruggenomen. Zorg dat er ongeveer 5 tot 6 bladeren aan elke scheut blijft zitten. In de lente kunt u snoeien voor het ontwikkelen van een evenwichtige kroon. U kunt bevroren en kale scheuten terug knippen op één knop om groei te stimuleren. Overtollige zijscheuten kunt u wegknippen van de hoofdgesteltakken. Zorg voor een open struikvorm, zo kan zonlicht goed bij alle takken. Snoei altijd met een scherpe, schone snoeischaar.
Lees meer
De eerste twee jaar na aanplanten is het raadzaam om de Vijg Brown Turkey van extra water te voorzien. Geef daarom de Vijg één keer in de week water als het niet genoeg geregend heeft. Tijdens vorst dient u geen water te geven. Tijdens droogte en hitte kunt u de plant van nog meer water voorzien. Ook ná de eerste twee jaar na aanplanten kunt u de plant tijdens droge en warme periodes wel twee tot drie keer per week water geven.
Lees meer
Plant de Vijg Brown Turkey vroeg in het voorjaar, zodat de plant voldoende wortels kan aanmaken in de warme grond. Om de groei en oogst van de Vijg Brown Turkey te bevorderen kunt u de wortelruimte beperken. Plant de jonge vijgenstruik in een betonnen bak op kuip, niet groter dan 60 x 60 x60 cm. Gebruik een licht humeuze grond en voeg potscherven toe. Hierdoor worden bloemen eerder aangelegd en heeft u dus ook eerder vruchten. De Vijg Brown Turkey in uw tuin planten gaat als volgt: - Graaf een gat op een beschutte plek in de zon/ half zon waar het wortelstelsel van de vijg gemakkelijk in past. - Maak de grond in het gat los - Zit er een jute zak om het wortelstelsel? Verwijder deze dan niet. Hiermee beschadigd u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. - Zet de vijgenstruik in het aanplant gat en vul het gat op met de uitgegraven aarde gemengd met een halve zak aanplantgrond. - Druk de grond aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vijg "Brown Turkey"
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!