Gele Mandarijnenboom

Citrus limetta Purscha

v.a.: € 74,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 70cm
Niet leverbaar
€ 74,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Gele Mandarijnenboom is een sterke citrusboom met prachtig groen blad. De vruchten zijn geel en smaken zoetzuur. In het voorjaar zitten er kleine bloemetjes aan de takken: heerlijk geurend! U komt meteen in mediterrane sferen.

Onze voordelen:

De Gele Mandarijnenboom (Citrus limetta Pursha) is een prachtige citrusboom met gele vruchten. Het donkergroene blad is glanzend en ovaal. Kenmerkend voor deze soort is de geurende witte bloesem in het voorjaar. Daarna verschijnen er veel groene vruchten aan de boom, die gedurende de zomer langzaam geel worden. Deze eetbare vruchten smaken zoetzuur. Mandarijnenbomen groeien van nature in warme landen en zijn niet winterhard (wel wintergroen). In Nederland overwintert de boom dan ook binnen.

De Gele Mandarijnenboom kopen doet u gemakkelijk en snel bij Bomenenzo.nl! Topkwaliteit gegarandeerd.

TIP: Bekijk ook eens onze citroenbomen en sinaasappelbomen. Combineer meerdere soorten met elkaar en laat u verrassen.

  • Bloeikleur: Wit (bloesem), Geel (vruchten)
  • Bloeitijd: April - Juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Volle zon
  • Maximale hoogte: 2 - 3 meter
  • Winterhard: Nee
Lees meer
De Gele Mandarijnenboom is makkelijk in onderhoud, dus ook als u weinig ervaring met tuinieren heeft is dit een prima keuze. Wilt u rijk oogsten? Genieten van volle vruchten, sappig en geel? Gebruik dan speciale meststof voor citrusplanten! Een topproduct dat u gemakkelijk online bij ons bestelt. De boom overwintert binnen, van half oktober tot half mei. Zet hem dan in een lichte kamer bij 5-10 graden Celsius. Laat de ruimte regelmatig luchten.

Groeit uw boompje uit model? Trek uw tuinhandschoenen aan, pak uw snoeischaar erbij en knip wat takjes af. Ook dode takken en bladeren mag u gewoon verwijderen. Zo houdt u uw Gele Mandarijnenboom mooi compact en gezond!
Lees meer
U hoeft de Gele Mandarijnenboom weinig water te geven, hij is namelijk bestand tegen droogte. In de zomer komt dit neer op ongeveer 1 keer per week, in de winter op ongeveer 1 keer per maand. Is de bovenste laag van de grond erg droog? Geef uw boompje dan wat water.

TIP: Gebruik bij voorkeur regenwater om de grond van de boom te bevochtigen. Hij houdt namelijk niet zo van kalk in kraanwater.
Lees meer
De Gele Mandarijnenboom planten doet u in een pot of kuip die ruim genoeg is voor de kluit. Planten in de volle grond is minder geschikt, omdat de boom niet winterhard is. Zet de pot altijd op een warme standplaats in de volle zon. Zo weet u zeker dat de oogst rijk zal zijn! Laat de boom nét na het overwinteren aan de zon wennen in halfschaduw.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gele Mandarijnenboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!