Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Citrus
vragen? 0344 22 81 00

Citrusboom kopen

Citrus vruchten kunt u kopen voor in huis of buiten. Het beste kunt u een citrus in pot of kuip planten. Citroenen, mandarijnen en sinaasappels overwinteren het beste in een vorstvrije omgeving. De granaatappelen en vijgenbomen zijn vorstbestendig en kunnen ook in de volle grond. Snoeien mag in het voorjaar gedaan worden.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Citrusbomen kunt u zowel in huis als buiten houden. Citrusfruitbomen of struiken hebben veel vocht nodig en overwinteren het beste in een vorstvrije omgeving. Daarom kunt u de citrusbomen, zoals de mandarijnen, sinaasappelbomen en citroenbomen ideaal in pot houden. Het is eenvoudiger om de boom te verplaatsen naar een schuur of kas dan een boom in volle grond in te pakken. Vanaf half mei kunt u de boom weer naar buiten halen.

Wilt u de citrusboom wel in de volle grond dan kiest u een plaatsje in de volle zon. In de winter kunt de boom inpakken in bubbeltjesfolie.

De verzorging van een citrus beperkt zich tot wat bemesten in de vroege zomer en een eventuele snoeibeurt in maart. Snoei dood hout, kruisende takken en te lange takken weg. Neem een te lange tak terug tot ongeveer de helft. Zorg altijd dat er nog voldoende ogen op de tak zitten om nieuwe scheuten te geven.

Vijgenbomen en de granaatappelbomen zijn vorstbestendig en kunnen in de volle grond geplant worden. 

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.