Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Citrus
vragen? 0344 22 81 00

Citrusboom kopen

Citrus vruchten kunt u kopen voor in huis of buiten. Het beste kunt u een citrus in pot of kuip planten. Citroenen, mandarijnen en sinaasappels overwinteren het beste in een vorstvrije omgeving. De granaatappelen en vijgenbomen zijn vorstbestendig en kunnen ook in de volle grond. Snoeien mag in het voorjaar gedaan worden.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Citrusbomen kunt u zowel in huis als buiten houden. Citrusfruitbomen of struiken hebben veel vocht nodig en overwinteren het beste in een vorstvrije omgeving. Daarom kunt u de citrusbomen, zoals de mandarijnen, sinaasappelbomen en citroenbomen ideaal in pot houden. Het is eenvoudiger om de boom te verplaatsen naar een schuur of kas dan een boom in volle grond in te pakken. Vanaf half mei kunt u de boom weer naar buiten halen.

Wilt u de citrusboom wel in de volle grond dan kiest u een plaatsje in de volle zon. In de winter kunt de boom inpakken in bubbeltjesfolie.

De verzorging van een citrus beperkt zich tot wat bemesten in de vroege zomer en een eventuele snoeibeurt in maart. Snoei dood hout, kruisende takken en te lange takken weg. Neem een te lange tak terug tot ongeveer de helft. Zorg altijd dat er nog voldoende ogen op de tak zitten om nieuwe scheuten te geven.

Vijgenbomen en de granaatappelbomen zijn vorstbestendig en kunnen in de volle grond geplant worden.