Boeddha's hand

Citrus medica Mano di Budda

v.a.: € 39,50

Formaat
Stamomtrek 4-6, Stamhoogte 30cm
€ 39,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 70cm
€ 74,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Boeddha’s hand is een zeer decoratief boompje met citrusvruchten in de vorm van een hand. De witte bloemen in het voorjaar zijn heerlijk geurend. Deze makkelijk te onderhouden boom is een echte aanwinst voor uw terras of balkon!

Onze voordelen:

Boeddha’s hand (ook wel Citrus medica Mano di Budda of Boeddha’s vinger genoemd) is een decoratief citrusboompje met opvallende gele vruchten in de zomer. De witte bloesem in het voorjaar én de ovale bladeren zijn heerlijk geurend. Dit boompje komt van oorsprong uit Zuidoost-Azië en is een echte blikvanger voor op uw terras of balkon. Het vruchtvlees is niet sappig, dus de vrucht is niet geschikt voor consumptie. Tussen mei en oktober zet u het citrusboompje binnen, op een lichte plaats (bijvoorbeeld een serre). Boeddha’s hand kopen doet u bij Bomenenzo.nl, de grootste online boomkweker van Nederland!

Met Boeddha’s hand geniet u het hele jaar door van een exotisch boompje...

WEETJE: In China en Japan gebruikt men de vrucht als luchtverfrisser in huis. Ook kleding zou er lekkerder van gaan ruiken.

  • Bloeikleur: Wit (bloesem), Geel (vruchten)
  • Bloeitijd: Mei - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Volle zon
  • Maximale hoogte: 80 - 100 cm (maximaal 150 cm)
  • Winterhard: Nee
Lees meer
Boeddha’s hand is eenvoudig te verzorgen. We raden u aan om hem geregeld wat meststof voor citrusplanten te geven voor volle en kleurrijke vruchten. Als u dit middel mee bestelt bent u meteen helemaal klaar. Vooral in het zomerseizoen komt de meststof goed van pas, omdat het boompje dan vrucht draagt. Deze soort kan temperaturen verdragen tot +2 graden Celsius en is dus niet winterhard. Van half oktober tot half mei zet u hem binnen neer.

Het boompje hoeft niet per se gesnoeid te worden. Dode takken mag u wel gewoon afknippen en als hij wat uit model dreigt te groeien kunt u ook de snoeischaar erbij pakken. Zo houdt u hem mooi compact!

TIP: De takken van Boeddha’s hand zitten vol met scherpe doornen. Trek dus altijd stevige tuinhandschoenen aan wanneer u hem gaat snoeien!
Lees meer
Boeddha’s hand heeft weinig water nodig. Voelt de grond erg droog aan? Geef uw boompje dan een beetje water. In de zomer droogt de aarde wat sneller uit dan in de winter, wanneer hij in huis staat. Té veel vocht is in ieder geval niet wenselijk.
Lees meer
Boeddha’s hand planten doet u in uw favoriete pot, het liefst een ruime. Het is echt een terrasboompje: omdat hij binnen overwintert kunt u hem in principe niet in de volle grond planten. Meestal zet u hem tussen half oktober en half mei binnen. Als uw boompje buiten staat heeft hij veel zon nog, dus zet hem bij voorkeur op een standplaats in de volle zon. De vruchten zullen zo mooi geel worden!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Boeddha's hand
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!