Campanula persicifolia Alba

Klokjesbloem 'Alba'

v.a.: € 1,80

Formaat
Hoogte 10-15cm, Potmaat P9
  • Koop 6 st. voor € 1,60 per st.
  • Koop 12 st. voor € 1,40 per st.
  • Koop 24 st. voor € 1,25 per st.
€ 1,80
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Grote sierwaarde is gegarandeerd met de Klokjesbloem (Campanula persicifolia) ‘Alba’. De opgaande vaste plant kenmerkt zich door zijn prachtige witte, klokvormige bloemen op hoge stengels. Het is een uitstekende borderplant en door de spectaculaire bloei en makkelijke verzorging een must-have voor iedere tuin!

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een fraaie zomerbloeier? De Campanula persicifolia ‘Alba’ is een sierlijke vaste plant, die opgaand en polvormend groeit. Geliefd is de tuinplant om de prachtige witte, klokvormige bloemen, die van juni tot en met augustus aan recht opgaande bloemstengels te bewonderen zijn. Deze stengels zijn verder bekleed met smalle, puntige, groene bladeren. De Klokjesbloem ‘Alba’ is niet wintergroen, maar wel zeer winterhard (tot wel -35 graden Celsius!), waardoor je je om deze topper geen zorgen hoeft te maken tijdens koude maanden. De vorm van de Campanula persicifolia doet denken aan een Perzikboom, waardoor de vaste plant ook wel Perzikbladig Klokje wordt genoemd. Het is een uitstekende keuze voor in de border, maar ook een geschikte plant voor in een gemengde plantenbak. Door de sensationele witte bloemen wordt je tuin een plek die rust en sfeer uitstraalt, maar tegelijkertijd levendig is door de vlinders en bijen die er graag een bezoekje aan brengen. Dit alles in combinatie met de eenvoudige verzorging maakt de Klokjesbloem ‘Alba’ een fantastische aanwinst voor iedere tuin!

TIP: Wist je dat de Klokjesbloem ook een goede snijbloem is? Snijd een paar bloemstengels af voor in een prachtig boeket. De helderwitte, klokvormige bloemen blijven zeker een week mooi in een vaas. 

 

Bloeikleur wit
Bloeitijd juni - augustus
Bladkleur groen
Groenblijvend nee
Standplaats zon, halfzon (= halfschaduw)
Hoogte 80 cm
Winterhard ja

 

Lees meer

Deze vaste plant is gemakkelijk in onderhoud en daarom geschikt voor ieder type tuinier. Het is een bladverliezende plant, wat inhoudt dat de Klokjesbloem in het najaar/ de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar opnieuw uitloopt. Tijdens de bloeiperiode kun je uitgebloeide bloemen verwijderen om een herbloei te stimuleren. Zo heb je langer plezier van de schitterende plant! De Campanula persicifolia kun je het best na de bloei snoeien door uitgebloeide stengels tot net boven de grond te af te knippen. Om een goede groei en bloei te bevorderen, geef je de Klokjesbloem één keer in de lente en één keer midden in de zomer bemesting. Verder is de vaste plant gelukkig zeer winterhard en komt deze probleemloos de koude maanden door.

Lees meer

De Campanula ‘Alba’ heeft een normale waterbehoefte. Vlak na de aanplanting geef je de jonge plant voldoende water, zodat de wortels de tijd hebben om aan de bodem te wennen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen bij warm en droog weer nog extra water te geven. Deze tuinplant groeit het best in licht vochtige, maar goed doorlatende grond.

Lees meer

Door de opgaande groeiwijze en hoogte van circa 80 cm is de cottageplant perfect voor achteraan in de border in combinatie met laagblijvende vaste planten vooraan in de border. De schitterende witte, klokvormige bloemen van de Campanula persicifolia ‘Alba’ zorgen hier voor een rustige en sfeervolle uitstraling. Voor het mooiste resultaat adviseren we om meerdere van deze Klokjesbloemen bij elkaar te plaatsen. Let hierbij op voldoende afstand tussen de planten (40 tot 50 cm). Behalve als borderplant, kun je de Klokjesbloem ook goed in een gemengde plantenbak planten of toepassen in een verwilderde tuin. Graag staat de zomerbloeier in een humusrijke, licht vochtige, maar goed doorlatende grond in de zon of halfschaduw. Op een zonnige plek heeft de Campanula persicifolia ‘Alba’ wel meer water nodig. We raden aan om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, wat vol voedingsstoffen zit voor een goede start en de bodem bovendien lekker luchtig maakt. Wanneer je klaar bent met de aanplanting, geef je de jonge Klokjesbloemen genoeg water om aan de bodem te kunnen wennen.

TIP: De Klokjesbloem ‘Alba’ laat zich uitstekend combineren met andere vaste planten in een gemengde plantenbak, zoals de Lavendel, Geranium of Centranthus. Ook deze topplanten shop je bij Bomenenzo. Bekijk ze allemaal in de webshop om inspiratie op te doen en bestel je favorieten gemakkelijk online.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Campanula persicifolia Alba
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!