Pluimhortensia Kyushu

Hydrangea paniculata 'Kyushu'

v.a.: € 24,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.9m, Totaal hoogte --
€ 24,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Kyushi sierheester is een prachtige pluimhortensia die een uniek uiterlijk aan de tuin geeft. De Hortensia bloeit créme kleurige bloemen met een losse vorm. De heester is erg winterhard én gemakkelijk in onderhoud. Hierdoor heb je geen groene vingers nodig om een prachtige tuin te kunnen hebben!

Onze voordelen:

De hydrangea pan. 'Kyushu' is een brede sierheester met opgaande groei. De bloemen zijn losser van vorm dan de andere pluimhortensia's. De bloemen zijn in het begin crémewit van kleur en zullen eind juli verkleuren van wit naar groen. De uitgebloeide bloemen behouden nog lange tijd hun kleur. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar heeft ook een heerlijke geur! Deze heester trekt dan niet alleen mensen, maar bijen en vlinders zijn erg aangetrokken tot deze Hortensia. De beste standplaats voor deze winterharde pluim hortensia is zon/ halfschaduw. Een regelmatige snoei zal er voor zorgen dat je elk jaar weer geniet van een prachtige heester die volop in bloeit staat.

Lees meer

Een pluimhortensia groeit bloemen op nieuwe knoppen en wordt dan ook op dezelfde manier gesnoeid als gewone hortensia’s. In het voorjaar (rond de maand maart) kun je de pluimhortensia vlak boven de grond af snoeien. Snoei niet in de winter, dan heeft de pluimhortensia namelijk nog zijn fraaie bloemen silhouetten. Snoei daarom in het voorjaar de hortensia tot 5 à 10 cm boven de grond af. Zo zorg je ervoor dat de plant in de zomer weer prachtig zou gaan bloeien. Bemest in het voorjaar na de snoei.

Lees meer

De pluimhortensia houdt van water en het is dan ook belangrijk dat hij niet droog staat. Geef echter geen water tijdens vorstperioden. Vooral in de zomermaanden kan de sierheester water goed gebruiken. Geef daarom tijdens het warme en droge periode 2 à 3 keer per week water.  Wanneer de bladeren slap gaan hangen of geel verkleuren kom heeft de plant meer water nodig.

Lees meer

Voor het aanplanten van de pluimhortensia kun je het best een zonnige of halfschaduw standplaats uitkiezen. Een voedzame en vochthoudende grond zal ervoor zorgen dat de sierheester optimaal kan groeien. Meng daarom de uitgegraven grond met Vivimus. Deze bodemverbeteraar zal ervoor zorgen dat de hortensia alle benodigde voedingsstoffen krijgt voor een goede start. Geef na het aanplanten altijd voldoende water, zodat de wortels goed aan de grond kunnen wennen.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pluimhortensia Kyushu
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!