Viburnum tinus Eve Price

Sneeuwbal

v.a.: € 95,00

Formaat
Stamomtrek Ministam, Stamhoogte 60-80cm, Totaalhoogte NVT
€ 95,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Viburnum Tinus Eve Price wordt ook wel de Sneeuwbal genoemd. De Eve Price is een wintergroene sierheester met prachtige bloemen in de winter. Met een winterbloeier zoals de Eve Price heeft u het hele jaar door een groen beeld en in de winter geniet u ook nog eens van schitterende witte bloemen!

Onze voordelen:

De Viburnum Tinus Eve Price komt van oorsprong uit het Middellandse Zee gebied en is de wintergroene uitvoering van de Viburnum Tinus. De Eve Price wordt ook wel de Sneeuwbal genoemd en is een dicht vertakte struik die zeer compact groeit. De bladeren zijn ovaal, langwerpig en donkergroen van kleur. De dikke bladeren zijn 5-8 cm lang. Vanaf november is deze plant compleet bedekt met roze-rode knoppen die dicht blijven tot februari, waarna ze gaan bloeien in witte bloemen die tot april blijven. De Eve Price kan overal gedijen en groeit in de armste aarde, op de droogste plaatsen en zowel in de zon als in de schaduw. In de zon zal deze plant zeer compact groeien en zoveel bloemen geven dat de bladeren volledig verscholen zullen zijn. In de schaduw zullen er minder bloemen komen, maar de struik blijft dan langer in bloei en de bloemen zijn feller van kleur.

Lees meer
De sierheester is erg onderhoudsvriendelijk en snoei is eigenlijk niet nodig. U kunt na de bloei wel een lichte snoei geven om zo de vorm compact te houden. Laat in het voorjaar kunt u eventuele dode- of beschadigde takken wegsnoeien. U kunt in het voorjaar de Eve Price bemesten met organische mest om zo te plant te voorzien van alle nodige voedingstoffen.
Lees meer
In de begin periode na aanplanten moeten de wortels aan de grond wennen en is regelmatig water geven belangrijk. Wat ook belangrijk is, vooral wanneer u de heester in een pot plaatst, is dat de grond goed vocht doorlatend is. In het eerste jaar na aanplanten kunt u tijdens droogte de plant één emmer water geven wanneer het een week droog geweest is. Is het ook nog erg warm, dan kunt u twee á drie emmers water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige hitte en droogte.
Lees meer
Deze sierheester kunt u planten in zowel een pot als in de grond. De Eve Price staat graag op een beschutte plek uit de harde wind op een zonnige of halfschaduw standplaats. Wel is het belangrijk dat de grond goed doorlatend is, zodat er geen water in de grond blijft staan. Wanneer er water in de grond blijft staan kunnen de wortels gaan rotten. Voor het aanplanten dient u een gat te graven waar het wortelstelsel gemakkelijk in past. Plaats de sneeuwbal sierheester in het aanplantgat en vul het aanplantgat op met de uitgegraven aarde die u mengt met een halve zak aanplantgrond. De aanplant grond kunt u ook in onze webshop vinden onder het kopje accessoires. Druk daarna de grond goed aan en geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Viburnum tinus Eve Price
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!