Sneeuwbal 'Dawn'

Viburnum bodnantese 'Dawn'

v.a.: € 32,50

Formaat
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 0.9m, Totaalhoogte --
€ 32,50
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte --
€ 35,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

Sneeuwbal Dawn is een spectaculaire winterbloeier. Deze bijzonder mooie struik bloeit vanaf november t/m maart met talloze kleine roze bloemetjes, die samen kleine bolletjes vormen.

Onze voordelen:

De Virburnum bodnantense ‘Dawn’, bekend als Sneeuwbal ‘Dawn’, is een schitterende winterbloeier. Vanaf november t/m maart bloeit deze halfstam op het kale hout met talloze roze bloemetjes, die samen een bol vormen. Ook geuren de bloemetjes sterk. Ze hebben aan de buitenkant een roze-rode kleur, de binnenkant een lichte roze tint die later verkleurt naar wit. Deze Sneeuwbal valt niet alleen erg op, hij is ook nog eens eenvoudig te onderhouden. De maximale groeihoogte ligt tussen de 2 en 3 meter, hierdoor is hij ook nog eens geschikt voor kleinere tuinen.

Ben je ook zo onder de indruk van deze spectaculaire winterbloeier? Je kunt Sneeuwbal Dawn online kopen via onze webshop, of kom je eigen halfstam boompje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De verzorging van deze Dawn is eenvoudig. Deze topper groeit en bloeit het beste op een licht-vochtige, voedzame bodem. Vooral het eerste jaar na aanplant is het belangrijk om regelmatig water te geven. Daarna is het alleen nog nodig om bij langdurig warm en droog weer te bewateren. Houd daarnaast je Sneeuwbal zo vitaal mogelijk door hem ieder najaar te voorzien van wat organische mest. Sneeuwbal Dawn bemesten zorgt er ook nog voor dat je boompje beter kan groeien en bloeien!

Een prettig voordeel van deze Sneeuwbal is dat hij geen snoei nodig heeft. Merk je op dat er aan sommige takken weinig tot geen bloemen groeien? Dan kan het wel nodig zijn om deze takken terug te snoeien, dit noem je ‘verjongingssnoei’. Ook kun je kiezen voor een jaarlijkse snoeibeurt, om zo je Sneeuwbal mooi in model te houden. Als je gaat snoeien, doe dit dan na de bloei en zorg altijd voor schoon én scherp snoeigereedschap.

Lees meer

Sneeuwbal Dawn heeft alleen het eerste jaar na aanplant wekelijks water nodig, zodat hij goed kan wennen aan de bodem. Na dit eerste jaar kunnen de wortels goed bij het grondwater komen en kan de Sneeuwbal zichzelf grotendeels van water voorzien. Geef wél altijd wat water bij langere perioden van warmte en droogte.

Lees meer

Deze Virburnum bodnantense is makkelijk te plaatsen door zijn beperkte grootte. Of je nou een grote- of kleinere tuin hebt, deze indrukwekkende winterbloeier zal de show stelen! Plant hem het liefst aan op een plek in de volle zon of halfschaduw. Ook qua grondsoort is deze Dawn heel makkelijk, hij groeit op vrijwel alle gronden. Een belangrijk aandachtspuntje hierbij is wel dat de grond goed vochtdoorlatend moet zijn. Om de vochtdoorlatendheid te verbeteren is het aan te raden om aanplant grond door je tuingrond te mengen. Aanplant grond zit ook nog eens vol voeding, waardoor je Sneeuwbal de best mogelijke start krijgt!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sneeuwbal 'Dawn'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!