Hortensia Limelight

Hydrangea paniculata 'Limelight'

v.a.: € 6,95

Formaat
Afmeting 3 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-50cm
€ 6,95
Afmeting 7,5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 50-60cm
€ 15,00
Afmeting Halfstam, Stamhoogte 0.9m, Totaalhoogte --
Niet leverbaar
€ 24,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Limelight Hortensia is een prachtige Sierheester met veel sierwaarde. De grote pluimen met bloemen zijn geel/wit en verkleuren roze in het najaar. De winterharde heester is gemakkelijk in onderhoud en bladverliezend. Haal wat kleur in de tuin met deze prachtige Hortensia!

Onze voordelen:

De Hydrangea Paniculata is beter bekend als de Hortensia Limelight. Dit is een prachtige hortensia waaraan witte bloemen in grote pluimen groeien. De Limelight wordt nog wel eens verward met de Annabelle Hortensia. Echter kleuren de Limelight bloemen roze in het najaar en die van de Annabelle verkleuren bruin. De Limelight is door de vele verschillende kleuren – groen, wit/geel en roze- van veel sierwaarde. Vanaf juli kun je genieten van deze mooie bloemen. De Hortensia bloeit erg lang en zo kun je in oktober nog genieten van de bloemen. De heester is winterhard en staat het liefst op een zonnige/ halfschaduw standplaats. Het liefst staat de Limelight in een vruchtbare, kalkarme en vochthoudende grond. De Hortensia is een prachtige sierheester die gemakkelijk te onderhouden is.

Lees meer

Door jaarlijks te snoeien kun je de Hortensia Limelight klein houden en elke jaar weer genieten van prachtige bloemen. Snoei in het voorjaar – in de maand maart – de Hortensia tot ongeveer 20 cm boven de grond. Zo bloeit hij grote pluimen. Wanneer je de Hortensia niet snoeit zullen er steeds kleinere pluimen met bloemen aan de heester verschijnen. Bemest de Hortensia in het voorjaar voor een goede start van de bloei.

Lees meer

De Limelight Hortensia heeft voldoende water nodig, vooral tijdens de zomer. Let wel op dat je tijdens het water geven de bladeren en bloemen niet nat maakt. Hangen de bladeren slap en worden ze geel? Dan heeft ze Limelight niet genoeg water.

Lees meer

De Limelight staat het liefst op een vochthoudende, voedselrijke bodem in de zon of halfschaduw. Maak bij het aanplanten gebruik van Vivimus. Dit kun je mengen met de uitgegraven grond van het aanplant gat. Hierdoor krijgt de Hortensia alle benodigde voedingstoffen voor een goede start. Ga je meerdere Hortensia’s planten, houd dan ongeveer een plantafstand van 75cm aan. Zo krijgt de Limelight genoeg ruimte om te groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Limelight
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.