Hortensia Renate Steiniger

Hydrangea macrophylla Renate Steiniger

v.a.: € 5,50

Formaat
Afmeting 2,5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 25-30cm
€ 5,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hortensia Renate Steiniger is een schitterende tuinplant. Van juli tot en met september hangt de plant vol met grote blauwe bloemen. In het najaar krijgen de bloemen een unieke donkerrode herfstgloed. Een verrijking voor in de plantenborder!

Onze voordelen:

De Hortensia Renate Steiniger is een blauwe Boerenhortensia met grote volle bloemen. De bloemetjes hebben een prachtige gezaagde rand. De plant wordt ook wel Hortensia Renate of Hydrangea macrophylla Renate Steiniger genoemd. Ook opvallend aan de tuinplant zijn de mooie ovale bladeren. Deze soort is winterhard en eenvoudig te verzorgen. Een echte blikvanger in de bloeitijd (juli tot en met september) én het najaar. De Hortensia Renate Steiniger kopen doet u gemakkelijk online bij Bomenenzo.nl!

Met de Hortensia Renate Steiniger verandert uw plantenborder in een prachtige blauwe bloemenzee!

TIP: Hortensia’s zijn ook zeer geschikt om bij een boom te planten, bijvoorbeeld rondom de boomstam. Voor bomen en planten bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres.

  • Bloeikleur: Blauw
  • Bloeitijd: Juli - September
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, volle zon
  • Hoogte: 125 - 150 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Hortensia Renate Steiniger is een makkelijke tuinplant. De verzorging vereist weinig tijd en moeite. Om een uitbundige bloei te stimuleren kunt uw plant in het voorjaar en het najaar speciale Hortensia Meststof geven. Ook dit product bestelt u gemakkelijk online in onze webshop.

Deze Hortensia wordt 125 tot 150 centimeter hoog. In april (na de laatste vorst) kunt u hem het beste snoeien. Pak een schone en scherpe snoeischaar erbij en knip de uitgebloeide bloemen eraf. Wij adviseren u om 1/5 deel van de takken weg te knippen: zo verjongt u uw plant in 5 jaar tijd. In het najaar zijn de bloemen donkerrood. Hierdoor zijn ze zeer fraai om te drogen. Knip eens wat mooie bloemen af en laat uw creativiteit de vrije loop gaan!
Lees meer
Door uw Hortensia Renate Steiniger regelmatig water te geven zorgt u voor een rijke bloei. De plant heeft veel vocht nodig, omdat de wortels vlak onder de grond zitten. De bloeitijd valt in de zomermaanden en dit is precies de periode waarin droogte het vaakst voorkomt. Daarom raden we u aan om hem op droge dagen een emmer met water te geven. De wortels zullen het water snel opnemen.
Lees meer
De Hortensia Renate Steiniger is een makkelijke plant die het goed doet in veel grondsoorten. Net als andere Hortensia’s groeit hij het beste in vochtige, humusrijke grond. U kunt hem uitstekend op een standplaats in halfschaduw of in de volle zon planten. Kiest u voor een plek in de volle zon? Let er dan op dat de zon niet de hele dag op de Hortensia schijnt. De Renate Steiniger schittert zowel solitair als in een groepje (maximaal 3 per vierkante meter). Met wat vruchtbare aanplantgrond uit onze kwekerij is een geslaagde aanplant gegarandeerd. Plant de Hortensia ook eens in een leuke pot en zet hem op uw terras of balkon!

TIP: Combineer deze Boerenhortensia met een andere soort Hortensia. Wij hebben een groot online assortiment tuinplanten, direct leverbaar uit eigen kwekerij! Bezorgd door heel Nederland en België.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hortensia Renate Steiniger
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!