Rhododendron Marcel Menard

Rhododendron paars

v.a.: € 16,50

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 16,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rhododendron 'Marcel Menard' is enorm populair vanwege zijn opvallende donkerpaarse bloemen. Deze spetter bloeit in mei en is bovendien wintergroen!

Onze voordelen:

Kenmerken van Rhododendron 'Marcel Menard'

Breng sfeer en kleur in je tuin met de prachtige Rhododendron ‘Marcel Menard’. Het is een van de populairste en oudste soorten en een echte aanwinst voor iedere tuin. De Rhododendron bloeit met schitterende donkerpaarse bloemen met een oranjebruin hart in grote trossen. De grote, ovale bladeren zijn donkergroen van kleur en steken mooi af tegen de kleurrijke bloemen. Doordat de ‘Marcel Menard’ een wintergroene vaste plant is, geniet je hier het hele jaar van de donkergroene bladeren! De Rhododendron ‘Marcel Menard’ is een veel geplante soort in parken en langs bosranden, maar ook in de tuin: als solitair heester, bloeiende en wintergroene haag of in combinatie met borderplanten. De breed groeiende, groenblijvende struik bereikt een uiteindelijke hoogte en breedte van 2 meter en is zeer winterhard. Je hebt weinig werk aan deze opvallende donker paarse Rhododendron, want hij heeft van zichzelf al een schitterende natuurlijke vorm. Zo lang je zorgt voor de juiste leefomstandigheden – een humusrijke en zure grond en standplaats in de halfschaduw (vermijd de volle zon) – voelt de zuurminnende plant zich al snel thuis. Verwijder enkel de uitgebloeide bloemen ter bevordering van de doorgroei en een eventuele doorbloei en snoei de bloeiende plant alleen indien nodig. 

 

  • Bloeikleur: Donkerpaars
  • Bloeitijd: Mei – Juni
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte:2m
Lees meer

Rhododendron 'Marcel Menard' verzorgen

Gelukkig is de Rhododendron niet alleen een beeldschone, maar ook een onderhoudsvriendelijke vaste plant. De sierheester is zeer winterhard, sterk en voelt zich snel thuis. Zeker wanneer je zorgt voor een humusrijke, vochthoudende en zure grond. In het voorjaar adviseren we om tuinturf/ DCM meststof Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten rondom de plantvoet te strooien. Verder is het slim om uitgebloeide donkerpaarse bloemen met de hand te verwijderen, zodat de bloeiende vaste plant hier geen energie aan verspilt. Dit komt de groei van nieuwe scheuten ten goede en realiseert mogelijk een doorbloei.

Rhododendron 'Marcel Menard' snoeien

De Rhododendron snoeien is alleen nodig wanneer je hem te groot vindt worden en een bepaalde vorm wilt behouden of wanneer je oud of dood hout opmerkt. Doe dit dan direct na de bloei. Let erop dat je niet te veel snoeit, zodat de natuurlijke vorm behouden blijft. Door zijn uiteindelijke hoogte van 2 meter, is hij ook geschikt voor kleine tuinen.
Houd er daarnaast rekening mee dat het snoeien van een Rhododendron ten koste kan gaan van de bloei het jaar erop.

Lees meer

Rhododendron water geven

Heb je je nieuwe plant aangeplant? Dan geef je deze direct en in de eerste periode geregeld water. Zo kan de jonge plant goed wortelen. Eenmaal geworteld, hoef je deze groenblijvende struik alleen nog extra water te geven tijdens warme en droge periodes. Voor dit type struik is een vochthoudende tot vochtige bodem het meest ideaal. Met behulp van speciale aanplantgrond zuurminnende planten creëer je een luchtige en vochthoudende bodem. 

 

Lees meer

Rhododendron planten

Het planten van een Rhododendron kan jaarrond, zolang het niet vriest. Je kunt de Rhododendron ‘Marcel Menard’ op verschillende manieren in de tuin toepassen: als solitair heester, mooie wintergroene haag of achter in de border in combinatie met andere vaste planten en struiken. In het laatste geval dien je te zorgen voor voldoende ruimte rondom de heester om zich te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat je een standplaats in de halfschaduw uitkiest, omdat de sierheester in de volle zon kan verbranden. Rhododendrons zijn zuurminnende planten en staan dus het liefst in een humusrijke en zure grond. Meng daarom tuinturf of speciale aanplantgrond zuurminnende planten door de grond of strooi het na de aanplanting rondom de plantvoet. Daarnaast verkiest dit type tuinplant een vochthoudende tot vochtige bodem. De Rhododendron wortelt vrij ondiep, waardoor je de bloeiende vaste plant niet te diep moet aanplanten. Het gevolg hiervan namelijk een zuurstofgebrek zijn. Heb je jouw mooie plant aangeplant in de volle grond? Geef de groenblijvende plant dan direct water, zodat deze aan de bodem kan wennen. 

TIP: Rhododendron planten in pot! Wist je dat je de populaire Rhododendron ook kunt planten in pot? Zo kun je ook van deze wintergroene vaste plant genieten op je terras of balkon. Zorg uiteraard wel voor een ruime plantenbak of pot met voldoende ruimte om te groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Marcel Menard
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!