Vlinderstruik lochinch

Buddleja davidii 'Lochinch'

v.a.: € 7,75

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 7,75
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Deze vlinderstruik heeft groen blad en bloeit met paarse pluimen met in elke bloem een oranje oogje. Vele zien deze als topper onder de vlinder struiken. Heeft een elegante iets gebogen groeiwijze. De Buddleja lochinch is wat vorstgevoeliger dan andere van zijn soort. In het voorjaar terugsnoeien tot 30 cm boven de grond.

Onze voordelen:

Door de heerlijk zoete geur en overvloed aan nectar trekt de Vlinderstruik Buddleja davidii ‘Lochinch’ vele vlinders, maar ook bijen, hommels en anderen nectar liefhebbende insecten aan. Van juli tot en met september zijn volle violetkleurige bloempluimen te bewonderen met in elke bloem een oranje hartje. Ze geven kleur aan je tuin en vergroten de biodiversiteit. De Vlinderstruik Buddleja ‘Lochinch’ staat daarnaast bekend om zijn decoratieve langwerpige grijsachtige behaarde bladeren, die meer grijs gekleurd zijn dan die van andere Buddleja davidii soorten. Behalve de sierlijke bloei en opvallende bladeren, is de Vlinderstruik ‘Lochinch’ geliefd om zijn iets gebogen elegante groeiwijze. Deze Buddleja soort is een compacte, snelgroeiende heester, die 1,5 tot 2 meter hoog wordt. De Vlinderstruik is bladverliezend en winterhard, maar wel wat vorstgevoeliger dan andere Buddleja davidii planten. Het is een echte zonaanbidder, die je zowel solitair als in groepen kunt planten, bijvoorbeeld in een zonnige bloemenborder. Aan het einde van de winter of start van het voorjaar snoei je de Buddleja davidii ‘Lochinch’ het best flink terug. Doe je dit niet, dan zal de bloei drastisch afnemen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Door daarnaast in de bloeiperiode uitgebloeide pluimen te verwijderen, stimuleer je een verlenging van het bloeiseizoen. De moeite waard dus! 

 

  • Bloeikleur: Paars
  • Bloeitijd: Augustus- september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 150-250 cm
Lees meer

Het onderhouden van de Vlinderstruik Buddleja davidii ‘Lochinch’ is gelukkig gemakkelijk, waardoor deze bloeiende vaste plant geschikt is voor ieder type tuinier. Zolang de grond niet te nat is en de standplaats zonnig, groeit de Vlinderstruik op de meeste grondsoorten. Het is belangrijk om de struik aan het einde van de winter of begin van het voorjaar, na de vorst, flink terug te snoeien. Doe je dit niet, dan zal de bloei drastisch afnemen en dat wil je natuurlijk voorkomen bij de rijkelijk bloeiende, vlinder lokkende struik. Na het snoeien ontwikkelt de Buddleja davidii ‘Lochinch’ als het warmer wordt snel weer nieuwe uitlopers. In de zomer bereikt de Vlinderstruik alweer zijn hoogte van 1,5 tot 2 meter. Merk je in de zomer uitgebloeide bloemaren op? Door deze te verwijderen kun je het bloeiseizoen verlengen.

Lees meer

Na de aanplanting geef je de jonge struik voldoende water om goed te kunnen wortelen en groeien. Dit geldt voor de hele eerste periode na het aanplanten. Wanneer de Vlinderstruik eenmaal gesetteld is, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens langdurig warme en droge periodes. De Buddleja davidii ‘Lochinch’ houdt niet van een te natte bodem en daarom dient de grond altijd goed doorlatend te zijn.

 

Lees meer

Klaar om je Buddleja aan te planten? Dit kan in principe het hele jaar, zolang het niet vriest. De Vlinderstruik ‘Lochinch’ is een echte zonaanbidder – in de zon wordt de meeste nectar aangemaakt – die graag in een wat drogere, goed doorlatende bodem staat. Verder stelt de Vlinderstruik weinig eisen qua grondsoort. Door gebruik te maken van aanplantgrond ben je verzekerd van een luchtige bodem met de nodige voedingsstoffen voor een energieke start. Geef de jonge plant(en) na de aanplanting regelmatig water om te kunnen wennen aan de bodem. De Buddleja davidii ‘Lochinch’ is met zijn prachtige bloei, elegante groeiwijze en decoratieve bladeren een aanwinst voor iedere tuin. Je kunt de Vlinderstruik goed toepassen in een zonnige border, solitair of in combinatie met andere bloeiende vaste planten. Ook wordt de Vlinderstruik vaak gebruikt als accentplant in grotere tuinen en plantsoenen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik lochinch
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!