Rhododendron Cunningham's White

Rhododendron wit

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 14,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rhododendron 'Cunningham's White' staat bekend om zijn groene blad en zuiver witte bloemen. Deze witte Rhododendron bloeit eerder dan de andere bloemkleuren. 

Onze voordelen:

Kenmerken van Rhododendron 'Cunningham's White'

De Rhododendron ‘Cunningham’s White’ is een erg populaire tuinplant. Dat is niet voor niets; het is immers een sterke en groenblijvende soort met een prachtige bloeiwijze. Iets eerder dan de meeste andere Rhododendrons, in april en mei, geniet je rijkelijk van schitterende zuiver witte bloemen met een gele macule. Deze geven veel sierwaarde en maken van de vroegbloeiende Rhododendron een echte showsteler in je tuin. De ‘Cunningham’s White’ zorgt ook in de wintermaanden voor kleur in je tuin. Het is namelijk een groenblijvende heester, waardoor je het jaarrond het leerachtige, donkergroene blad bewondert. De Rhododendron soort is goed winterhard en gedijt daarom prima in ons Nederlandse klimaat. Wanneer je zorgt voor een zure grond en humusrijke bodem en een standplaats in de halfschaduw, voelt de bloeiende struik zich al snel op zijn gemak. Snoeien is meestal niet nodig, het enige wat je hoeft te doen zijn de  uitgebloeide bloemen verwijderen, wat het een perfecte toevoeging voor een onderhoudsarme tuin maakt. De breed opgaand groeiende en mooi compacte, dicht vertakte struik wordt maximaal 150 cm hoog. Dit maakt de wintergroene plant geschikt als solitaire plant, te combineren met andere vaste planten en heesters of toepasbaar als bloeiende en wintergroene haag met natuurlijke uitstraling in een wat grotere tuin. Je merkt het al: voor deze topper is in iedere tuin een plekje te vinden! 

 

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: April- Mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Gefilterd zonlicht- Half schaduw
  • Hoogte: 1-1.5 m

Wil jij ook graag een prachtige Rhododendron in je tuin? Een Rododendron ‘Cunningham’s White’ pot en andere bloeiende vaste planten shop je online of rechtstreeks in onze kwekerij. Ga je voor online kopen, dan doen wij ons best voor een snelle bezorging en profiteer je bij besteding vanaf €300,- van gratis bezorging! Kies voor een account aanmaken, zodat je je bestelling online kunt volgen. Naast bloeiende vaste planten, vind je in ons ruime assortiment nog veel meer mooie en sterke planten in pot, bomen en struiken buiten op het veld gekweekt. Bij Bomenenzo ben je verzekerd van scherpe prijzen en extra kwaliteit. In de webshop kun je door middel van product vergelijken inspiratie opdoen voor jouw droomtuin. Kijk op je gemakje rond en neem bij vragen, voor persoonlijk advies of extra informatie gerust contact met ons op!

Lees meer

Rhododendron 'Cunningham's White' verzorgen

Voordelig aan de Rhododendron is dat deze groenblijvende struik weinig onderhoud vereist. Doordat het een zuurminnende plant is, raden we aan om ieder jaar in het voorjaar wat tuinturf rond de plantvoet te strooien. Dit maakt de bodem zuurder en zorgt voor een vochthoudende grond. Uitgebloeide bloemen kun je met de hand weghalen om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren, net als een eventuele doorbloei.

Rhododendron 'Cunningham's White' snoeien

Het snoeien van de ‘Cunningham’s White’ is doorgaans niet nodig. De traag groeiende plant herstelt namelijk langzaam. Om de breed opgaande struik op gewenste hoogte te houden, kun je wel direct na de bloei op het jonge hout snoeien. 

Lees meer

Rhododendron water geven

Na de aanplanting is het belangrijk dat je de Rhododendron direct en regelmatig water geeft. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens de zomermaanden, wanneer het warm en droog is. Voor dit type Rododendron is een vochthoudende tot vochtige bodem het meest ideaal. 

Lees meer

Rhododendron planten

Een Rhododendron planten kan het hele jaar door, mits het niet vriest. De sierheester verkiest een standplaats in de halfschaduw. In de volle zon bestaat de kans op verbranding, maar tegelijkertijd heeft de vroege bloeier wel zonlicht nodig om mooi te bloeien. Verder dien je te zorgen voor een humusrijke, zurige, vochthoudende tot vochtige bodem. Rhododendrons zijn zuurminnende planten en houden dus van een zure grond. Door DCM Vivimus voor Heide, Rhodo & alle zuurminnende planten te mengen door de grond (of na de aanplanting rond de plantvoet te strooien), creëer je een zure grond, waar je Rhododendron ‘Cunningham’s White’ zich goed thuis in voelt. Let erop dat je de planten met kluit niet te diep plant, omdat dit type struik vrij ondiep wortelt en anders niet genoeg lucht krijgt. De winterharde struik kun je op verschillende manieren toepassen in de tuin: als solitair, als borderplant gecombineerd met andere vaste planten en heesters of als sfeervolle bloeiende haag/ gemengde haag. Kies je ervoor de Rhododendron te combineren met andere soorten, zorg dan wel voor voldoende ruimte rondom de sierheester. Na de aanplanting in de volle grond geef je de sierplant direct en regelmatig water, zodat de jonge plant goed kan wortelen.

TIP: Rhododendron 'Cunningham's White' planten in pot! Zo geniet je ook op je terras of balkon van deze schitterende bloeier.

TIP: Heb je onze andere wintergroene toppers ook al bekeken? In de webshop vind je talloze soorten groenblijvende bomen, groenblijvende struiken en groenblijvende haagplanten voor een wintergroene haag met natuurlijke uitstraling. Bestel je gewenste producten – ook goede voeding en bemesting – gemakkelijk online, laat ze door ons thuis bezorgen (vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging!) of kom ze gratis afhalen in de kwekerij. Kies voor de optie account aanmaken om je bestelling online te kunne volgen. Zo weet je precies wanneer we bij je op de stoep staan. Door middel van product vergelijken vind je gemakkelijk de mooiste soorten voor jouw tuin. Hulp nodig bij het kiezen? Wij geven je graag vrijblijvend persoonlijk advies, dus aarzel niet om contact op te nemen of langs te komen!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Cunningham's White
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!