Rhododendron Cunningham's White

Rhododendron 'Cunningham's White'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek 5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 30-40cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Rhododendron Cunningham's White staat bekend om zijn groene blad en zuiver witte bloemen. Deze witte Rhododendron bloeit eerder dan de andere bloemkleuren. 

Onze voordelen:

De Rhododendron ‘Cunningham’s White’ is een erg populaire tuinplant. Dat is niet voor niets; het is immers een sterke en groenblijvende soort met een prachtige bloeiwijze. Iets eerder dan de meeste andere Rhododendrons, in april en mei, geniet je rijkelijk van schitterende zuiver witte bloemen met een gele macule. Deze geven veel sierwaarde en maken van de vroegbloeiende Rhododendron een echte showsteler in je tuin. De ‘Cunningham’s White’ zorgt ook in de wintermaanden voor kleur in je tuin. Het is namelijk een groenblijvende heester, waardoor je jaarrond leerachtige, donkergroene bladeren bewondert. De Rhododendron soort is goed winterhard en gedijt daarom prima in ons Nederlandse klimaat. Wanneer je zorgt voor een zurige en humusrijke bodem en een standplaats in de halfschaduw, voelt de bloeiende struik zich al snel op zijn gemak. Snoeien is meestal niet nodig, wat het een perfecte toevoeging voor een onderhoudsarme tuin maakt. De breed opgaand groeiende struik met mooie vertakking wordt maximaal 150 cm hoog. Dit maakt de wintergroene plant geschikt als solitaire plant, te combineren met andere vaste planten en heesters of toepasbaar als bloeiende haag in een wat grotere tuin. Je merkt het al: voor deze topper is in iedere tuin een plekje te vinden! 

Eigenschappen Rhododendron Cunningham's White:

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: April- Mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Gefilterd zonlicht- Half schaduw
  • Hoogte: 1-1.5 m

Wil jij ook graag een prachtige Rhododendron in je tuin? Een Rhododendron ‘Cunningham’s White’ pot en andere bloeiende vaste planten shop je online of rechtstreeks in onze kwekerij. Ga je voor online kopen, dan doen wij ons best voor een snelle bezorging en profiteer je bij besteding vanaf €300,- van gratis bezorging! Kies voor een account aanmaken, zodat je je bestelling online kunt volgen. Naast bloeiende vaste planten, vind je in ons ruime assortiment nog veel meer mooie en sterke planten, bomen en struiken. Bij Bomenenzo ben je verzekerd van scherpe prijzen en extra kwaliteit. In de webshop kun je door middel van product vergelijken inspiratie opdoen voor jouw droomtuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze prachtige Japanse esdoorns, siergrassen als Prachtriet Morning Light en Lampenpoetsersgras Hameln, de Gewone Sering, Sierui Allium, Perzische Parrotia boom, bladverliezende hagen als de Japanse Bottelroos en Japanse Lariks, versgeleide leibomen en voorgeleide leibomen. Voor iedere tuin hebben wij een geschikte grootte boom, plant of struik. Behalve voor planten en bomen kun je trouwens ook voor tuinaccessoires, zoals voeding en bemesting, bij ons terecht. Kijk op je gemakje rond en neem bij vragen, voor persoonlijk advies of extra informatie gerust contact met ons op. 

Lees meer

Voordelig aan de Rhododendron is dat deze groenblijvende struik weinig onderhoud vereist. Doordat het een zuurminnende plant is, raden we aan om ieder jaar in het voorjaar wat tuinturf rond de plantvoet te strooien. Dit maakt de bodem zuurder en zorgt voor een vochthoudende grond. Uitgebloeide bloemen kun je met de hand weghalen om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren, net als een eventuele doorbloei. Het snoeien van de ‘Cunningham’s White’ is doorgaans niet nodig. De traag groeiende plant herstelt namelijk langzaam. Om de breed opgaande struik op gewenste hoogte te houden, kun je wel direct na de bloei op het jonge hout snoeien.

Lees meer

Na de aanplanting is het belangrijk dat je de Rhododendron direct en regelmatig water geeft. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens de zomermaanden, wanneer het warm en droog is. Voor dit type Rododendron is een vochthoudende tot vochtige bodem het meest ideaal.

Lees meer

Een Rhododendron planten kan het hele jaar door, mits het niet vriest. De sierheester verkiest een standplaats in de halfschaduw. In de volle zon bestaat de kans op verbranding, maar tegelijkertijd heeft de vroege bloeier wel zonlicht nodig om mooi te bloeien. Verder dien je te zorgen voor een humusrijke, zurige, vochthoudende tot vochtige bodem. Rhododendrons zijn namelijk zuurminnende planten. Door tuinturf te mengen door de grond of na de aanplanting rond de plantvoet te strooien, creëer je een zurige bodem, waar je Rhododendron zich goed thuis in voelt. Let erop dat je de ‘Cunningham’s White’ niet te diep plant, omdat dit type struik vrij ondiep wortelt en anders niet genoeg lucht krijgt. De winterharde struik kun je op verschillende manieren toepassen in de tuin: als solitair, als borderplant gecombineerd met andere vaste planten en heesters of als sfeervolle bloeiende haag. Kies je ervoor de Rhododendron te combineren met andere soorten, zorg dan wel voor voldoende ruimte rondom de sierheester. Na de aanplanting geef je de sierplant direct en regelmatig water, zodat de jonge plant goed kan wortelen.

TIP: Heb je onze andere wintergroene toppers ook al bekeken? In de webshop vind je talloze soorten groenblijvende bomen, groenblijvende struiken en groenblijvende haagplanten voor een wintergroene haag met natuurlijke uitstraling. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze populaire Japanse Hulst Buxusalternatief (Ilex crenata) zoals de Japanse Hulst Green Hedge en Japanse Hulst Dark Green, de Glansmispel Red Robin, Leylandii conifeer, Californische Cipressen zoals de Gele Californische Cipres, Groene Beuk, Gewone Klimop, wintergroene Liguster atrovirens (Gewone Liguster), groenblijvende bodembedekkers zoals Zwenkgras Elijah Blue, Struisriet Karl Foerster, Japanse Zegge Ice Dance, Kruipende Tijm, groenblijvende haagplant Portugese Laurier, Japanse Broodboom, Taxus Baccata en meer Buxus vervangers. Kies voor haagelementen in pot (planten in pot), blote wortels, haagelementen met kluit of kant-en-klaar hagen. Ga voor één plantensoort of een gemengde haag. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste soort(en)? Wij geven je graag vrijblijvend persoonlijk advies, dus aarzel niet om contact op te nemen of langs te komen!

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Cunningham's White
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!