Vlinderstruik Pink Delight

Buddleja davidii Pink Delight

v.a.: € 6,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 6,50
Hoogte 40-50cm
€ 11,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Vlinderstruik 'Pink Delight' is een lust voor het oog. Vanaf juli t/m september bloeit deze Buddleja rijkelijk met grote roze bloempluimen.

Onze voordelen:

Geniet van een zee aan roze bloemen in de (na)zomer met een Vlinderstruik Buddleja davidii ‘Pink Delight’ in je tuin. Het is een van de mooiste en bekendste sierheesters en als je de Vlinderstruik in bloei ziet begrijp je waarom. In de periode van juli - september schittert de Buddleja ‘Pink Delight’ met grote roze bloempluimen, die soms een zilverachtige gloed lijken te hebben. Door de fraaie kleur en enorme grootte – de aren kunnen wel bijna 50 cm lang worden – zijn ze van grote sierwaarde in je tuin en bovendien erg waardevol. De Vlinderstruik werkt door de vele nectar en heerlijke geur als een magneet op vlinders, bijen en andere insecten. Behalve de bloei, zijn ook de langwerpige, donkergroene tot grijsgroene bladeren decoratief. Door de mooie vorm en bloeikleur kun je de Buddleja davidii ‘Pink Delight’ goed toepassen om een mooi accent te leggen in je tuin. Het is een ideale plant voor in de zonnige border en zowel solitair als in groepen aan te planten. De Buddleja davidii wordt 2 tot 2,5 meter hoog, is goed winterhard, bestand tegen droogte en een echte zonaanbidder. In het voorjaar snoei je de vaste plant flink terug om in de zomer opnieuw van een spectaculaire bloei te genieten. 

 

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Juli- September
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 2- 2.5 m
Lees meer

Ben je op zoek naar een mooie bloeiende struik, die tegelijkertijd makkelijk te verzorgen is? Dan is de Vlinderstruik ‘Pink Delight’ een uitstekende keuze. De bloeiende vaste plant is goed winterhard, bestand tegen droogte en groeit goed op de meeste grondsoorten, zolang de grond goed doorlatend is en de standplaats zonnig. Belangrijk is om de Buddleja davidii, die op eenjarig hout bloeit, in het voorjaar te snoeien. Na de vorst snoei je de middelgrote struik flink terug tot zo’n 25 à 50 cm boven de grond. Als je dit niet doet, zal de bloei drastisch afnemen. Gezien dit nu juist de kracht van de Vlinderstruik is, wil je dat natuurlijk voorkomen. Je hoeft niet bang te zijn dat de rigoureuze snoei schadelijk is voor de ‘Pink Delight’: door de snelle groei bereikt de Buddleja davidii in de zomer alweer zijn passende hoogte. Tijdens de bloeiperiode adviseren we om uitgebloeide bloemen weg te knippen, omdat je hiermee een verlenging van het bloeiseizoen stimuleert. Zeker de moeite waard dus!

Lees meer

Heb je de Buddleja davidii ‘Pink Delight’ aangeplant? Geef de jonge plant dan voldoende water om goed te kunnen wortelen en groeien. Dit geldt voor de hele eerste periode na de aanplanting. Hierna, als de Vlinderstruik gesetteld is, hoef je alleen bij hoge temperaturen en aanhoudende droogte nog water te geven. De Buddleja davidii houdt van een wat drogere bodem. Zorg er daarom voor dat de grond goed doorlatend is, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan.

Lees meer

Het planten van de Vlinderstruik kan het hele jaar, mits het niet vriest. Voor de zonaanbidder is het belangrijk dat je een zonnige standplaats uitkiest en zorgt voor een wat drogere, goed doorlatende bodem. Van een natte grond houdt de Buddleja davidii niet en daarom moet overtollig water snel weg kunnen voeren. Door gebruik te maken van aanplantgrond creëer je een luchtige bodem met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. De Vlinderstruik ‘Pink Delight’ kun je zowel solitair als in groepen aanplanten. Het is een mooie accentplant voor in de tuin, die vaak in de border of tegen een muur of schutting wordt toegepast. Je kunt de Vlinderstruik ook uitstekend combineren met andere bloeiende vaste planten. Geef de jonge plant(en) na het aanplanten voldoende water om goed te kunnen gaan wortelen en groeien.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Pink Delight
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!