Vlinderstruik Nanho Blue

Buddleja davidii 'Nanho Blue'

v.a.: € 6,50

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 6,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Deze vlinderstruik heeft groen blad en paars blauwe bloemen. De Nanho Bleu is een mooie lage en brede struik. In juli en augustus bloeit Nanho Blue met kleinere, maar wel aanzienlijk meer pluimen dan de meeste andere vlinderstruiken.

Onze voordelen:

Vergroot de biodiversiteit in je tuin met een prachtige Vlinderstruik, zoals de Buddleja davidii ‘Empire Blue’. Deze soort heeft de meest blauwe bloemen, wat het een bijzondere verschijning maakt. In de periode juli-september zijn de heerlijk geurende lilablauwe bloempluimen te bewonderen, die een grote aantrekkingskracht hebben op vlinders, bijen en andere insecten. Je zet de Buddleja ‘Empire Blue’ het best zo zonnig mogelijk, want dan wordt de meeste nectar gevormd, waar vlinders als een magneet op afkomen. De Vlinderstruik ‘Empire Blue’ is een bladverliezende, snelgroeiende heester met licht overbuigende takken en langwerpige, grijsgroene bladeren. Behalve van zon, houdt de goed winterharde Vlinderstruik van een wat drogere bodem. Deze soort kan 2 tot 3 meter hoog worden en is een prachtige aanwinst voor in de zonnige border als solitair of in groepen. De Buddleja ‘Empire Blue’ bloeit op jong hout en snoei je in het voorjaar flink terug om in hetzelfde jaar van een spectaculaire bloei te genieten. Door de snelle groei bereikt de Vlinderstruik in de zomer alweer zijn natuurlijke hoogte. 

 

  • Bloeikleur: Paars blauw
  • Bloeitijd: Juli- Augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 1 – 1.5 m
Lees meer

Ben je op zoek naar een mooie tuinplant, die ook eenvoudig te verzorgen is? De Buddleja davidii ‘Empire Blue’ is een makkelijke soort, die weinig onderhoud vereist. De bloeiende struik groeit op de meeste grondsoorten, zolang de grond niet te nat is, is goed winterhard en bestand tegen droogte. Qua verzorging is het wel belangrijk om de Vlinderstruik in het voorjaar, na de vorst, flink terug te snoeien tot 30 à 50 cm boven de grond. Door middel van een goede snoeibeurt ben je in de zomer verzekerd van een rijke bloei met grote aren. Snoei je een Buddleja davidii niet, dan zal de bloei teruglopen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Doordat de Vlinderstruik snel groeit, bereikt deze in de zomer alweer een hoogte van 2 meter of meer.

Lees meer

Heb je de Buddleja davidii net geplant? Geef de jonge tuinplant in de eerste periode regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien. Als de Vlinderstruik eenmaal volwassen is en zelf water uit de grond kan opnemen, hoef je alleen nog extra water te geven tijdens aanhoudende droogte en hitte. Voor de zonaanbidder Buddleja davidii ‘Empire Blue’ is een water drogere, goed doorlatende bodem het meest geschikt.

Lees meer

Het aanplanten van de Vlinderstruik kan het hele jaar, zolang het niet vriest. Het is een ideale plant voor in de border als solitair of in groepen. Vaak wordt de Buddleja davidii toegepast als accentplant in grotere tuinen en plantsoenen. Je kunt de bloeiende struik ook goed combineren met andere zonaanbiddende (bloeiende) vaste planten. Gelukkig stelt de Vlinderstruik ‘Empire Blue’ weinig eisen en het een aanwinst voor ieder type tuin. Wel verlangt de bloeiende struik naar een zonnige standplaats: in de zon wordt de meeste nectar gevormd, waar vlinders op afkomen. Verder groeit de Buddleja davidii ‘Empire Blue’ op de meeste grondsoorten, zolang de grond niet te nat is. We adviseren om gebruik te maken van speciale aanplantgrond, waarmee je een goed doorlatende bodem creëert, die de nodige voedingsstoffen bevat voor een energieke start. Geef de jonge plant(en) na het aanplanten voldoende water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Nanho Blue
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!