Vlinderstruik Royal Red

Buddleja davidii 'Royal Red'

v.a.: € 7,75

Formaat
Hoogte 25-30cm
€ 7,75
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Deze vlinderstruik heeft donker groen blad en purper rode bloemen. De Buddleja dav. Royal Red heeft een rijke bloei en een heerlijke geur. Bloeit op nieuw hout. Terug snoeien tot ongeveer 30 cm boven de grond.

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een tuinplant met een royale uitstraling? De Vlinderstruik Buddleja davidii ‘Royal Red’ siert iedere tuin van juli tot en met september rijkelijk met purperrode bloemen, die bijna van fluweel lijken. De bloemen hangen in relatief kleine trossen, geuren heerlijk en trekken veel vlinders, bijen en andere nectar liefhebbende insecten aan. De kleurrijke struik kenmerkt zich verder door langwerpige, grijsgroene bladeren. De Vlinderstruik ‘Royal Red’ is bladverliezend en winterhard. Door de prachtige bloei en mooie groeiwijze is de Buddleja davidii met een totale hoogte tussen de 2 en 3 meter een ideale accentplant in de tuin. Je kunt de Vlinderstruik zowel solitair als in groepen aanplanten. De standplaats dient zonnig te zijn en de grond goed doorlatend. In een zonnige border tegen de muur of schutting bijvoorbeeld voelt de Buddleja davidii ‘Royal Red’ zich helemaal thuis. Deze vaste plant bloeit op eenjarig hout en snoei je in het voorjaar flink terug. Hiermee garandeer je een rijke bloei in de (na)zomer, die van de Buddleja davidii ‘Royal Red’ een echte blikvanger in de tuin maakt, waar vlinders en andere insecten als een magneet op afkomen. 

 

  • Bloeikleur: Purper rood
  • Bloeitijd: Juli- September
  • Bladkleur: Donker groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon
  • Hoogte: 2-4 m
Lees meer

Het onderhouden van de winterharde, droogtebestendige Buddleja davidii ‘Royal Red’ is gelukkig niet ingewikkeld, waardoor het een geschikte tuinplant is voor ieder type tuinier. Snoeien is een belangrijk onderdeel van de verzorging om een rijke bloei met grote aren in de zomer te garanderen en de struik mooi in vorm te houden. Als je de Buddleja davidii niet snoeit, zal de bloei drastisch afnemen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Deze Vlinderstruik bloeit op eenjarig hout en snoei je in het voorjaar, na de vorst, flink terug tot 30 à 50 cm boven de grond. Na het snoeien vormt de vaste plant als het warmer wordt snel weer nieuwe scheuten. In hetzelfde jaar bereikt de snelgroeiende heester weer zijn uiteindelijke hoogte. Merk je tijdens het bloeiseizoen uitgebloeide bloemen op? Tip: verwijder deze om een verlenging van het bloeiseizoen te stimuleren.

Lees meer

Deze Vlinderstruik water geven doe je in de eerste periode na de aanplanting en bij aanhoudend warm en droog weer. Na de aanplanting ontvangt de jonge plant graag regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien. Een volwassen Vlinderstruik hoef je alleen nog extra water te geven bij hitte en droogte. De Buddleja davidii houdt niet van een te natte grond en daarom moet de bodem altijd goed doorlatend zijn.

Lees meer

Heb je al een mooie plek in gedachten voor de Vlinderstruik ‘Royal Red’? Het is belangrijk dat je een zonnige standplaats uitkiest, omdat de bloeiende struik daar de meeste nectar vormt en het best gedijt. Plant de Buddleja davidii ‘Royal Red’ bijvoorbeeld in een zonnige border tegen de muur of schutting. Deze fleurige tuinplant leent zich goed voor zowel solitaire aanplanting of groepsbeplanting. Door de mooie bloei en speelse, licht afhangende groeiwijze is het een ideale plant om een mooi accent te leggen in je tuin. Je kunt de ‘Royal Red’ ook goed combineren met andere Vlinderstruiken of bloeiende vaste planten voor een kleurrijke border. Behalve een zonnige plek, verlangt de Buddleja davidii ‘Royal Red’ naar een goed doorlatende bodem. De grond kan beter wat droger zijn dan te nat. Je creëert een luchtige en voedzame bodem door gebruik te maken van aanplantgrond. Heb je de Vlinderstruik aangeplant? Geef deze dan voldoende water om goed te kunnen settelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Royal Red
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!