Scherpe hulst

Ilex argentea marginata

v.a.: € 37,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.8m, Totaal hoogte --
€ 37,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’ is beter bekend als de Scherpe hulst. Deze sterk vertakte hulst is een erg bekende soort. De karakteristieke groene blaadjes met witte rand en rode besjes doen je gelijk denken aan kerst! De wintergroene hulst staat hier dan ook bekend om. De hulst is makkelijk in onderhoud en groeit goed op elke standplaats. Wil je ook in de winter een groene, decoratieve blikvanger in de tuin? Dan is de Scherpe hulst wat voor jou!

Onze voordelen:

De Marginata is vooral een bekende hulst door de kerst. Je ziet de scherpe hulst regelmatig terug in kerststukjes. Kenmerkend zijn de groene bladeren met witte randen. De bladeren zijn stekelig aan de uit einden. In het najaar krijgt de Marginata rode bessen. Voor een mooie, volle en strakke haag is twee keer per jaar snoeien aan te raden. De hulst kan op iedere standplaats prima groeien. Dus zowel in de zon als schaduw en half schaduw. Deze plant is winterhard en wintergroen. Door de hulst te plaatsen op een enigsinds beschutte plek, voorkomt u dat de bladeren wat lelijk kunnen worden. 

Lees meer

De Scherpe Hulst is gemakkelijk in onderhoud en goed te snoeien. De beste snoeimaanden zijn april en september. In het voorjaar doe je er goed aan om de hulst te bemesten, waarna je in april en/ of september de hulst in vorm kunt houden door snoei. Snoei altijd met scherp en schoon gereedschap.

Lees meer
Vooral gedurende het eerste jaar na aanplanten is dit belangrijk dat de scherpe hulst voldoende water krijgt. Geef echter geen water tijdens periodes met vorst. Geef tijdens droogte van langer dan een week één keer water. Wanneer het ook erg warm is kun je 2 tot 3 keer per week water geven. Na het eerste jaar hoef je alleen water te geven tijdens langdurige warme en droge perioden.
Lees meer

Het liefst staat de Scherpe hulst in een goed doorlatende bodem. De hulst groeit op elke standplaats, maar staat het liefst wel enigszins beschut. Van te veel wind kan het blad lelijk worden. Graaf een ruim gat waar de wortels gemakkelijk in passen. Meng de uitgegraven aarde met een halve zak Vivimus. Deze bodemverbeteraar zorgt ervoor dat de hulst een extra steuntje in de rug krijgt voor een goede start. Plaats de hulst in het gat en vul het gat op met de gemengde aarde. Druk daarna goed aan en geef voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Scherpe hulst
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!