Ilex Nellie R. Stevens

Amerikaanse Hulst

v.a.: € 91,00

Formaat
Stamomtrek 30 ltr., Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
€ 91,00
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte , Totaalhoogte
€ 235,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Met de Ilex 'Nellie R. Stevens' ben je het hele jaar door onder de pannen. Deze groenblijvende Amerikaanse hulst is namelijk wintergroen en schitter het hele jaarrond in je tuin. Deze bijzondere heester is winterhard en onderhoudsvriendelijk.

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een mooie solitair hulst of groenblijvende haag? De Ilex aquifolium ‘Nellie R. Stevens’ (Amerikaanse Hulst) is vanwege zijn prachtige eigenschappen en makkelijke verzorging een geliefde soort. De zeer rijk besdragende Amerikaanse hulst schittert in oktober en november met oranjerode bessen. Hiervoor is geen mannelijke bestuiver nodig, al neemt het aantal vruchten door de aanwezigheid hiervan wel toe. Behalve de mooie bessen, waar vogels bovendien ook dol op zijn, zijn de kleine groen-witte bloempjes kenmerkend voor de Ilex ‘Nellie Stevens’. Deze verschijnen in mei aan de middelgrote struik of kleine boom, geuren heerlijk en lokken daarom veel bijen en vlinders. Het glanzende, groene, leerachtige blad blijft het hele jaar door aan de Amerikaanse Hulst hangen. De groenblijvende boom, struik of haag voorziet je tuin dus het hele jaar van kleur! Wat de vorm betreft, groeit de opgaande Ilex ‘Nellie R. Stevens’ conisch tot piramidaal en ontwikkelt de soort een dichte kroon. Aangezien de decoratieve Ilex ‘Nellie Stevens’ ook nog eens zeer winterhard en onderhoudsarm is, is dit een topkeuze voor iedere tuin. 

Lees meer

Een groot pluspunt is dat de Ilex ‘Nellie Stevens’ zeer onderhoudsarm is. Vanwege de natuurlijke mooie vorm is snoeien niet nodig en door het zeer winterharde karakter hoef je je in de winter niet druk te maken over deze sterke boom of haagplant.

Als het gaat om de snoei van de Amerikaanse Hulst kunnen we het kort houden: deze hoogstam boom of struik snoeien is namelijk niet nodig. Van nature groeit de Ilex ‘Nellie Stevens’ in een mooie, conische tot piramidale vorm met dichte kroon. Zonde om hier aan te komen!

Lees meer
Heb je jouw Amerikaanse aangeplant? Om ervoor te zorgen dat de wortels van je jonge boompje goed wennen aan de bodem, geef je de Ilex na de aanplanting voldoende water. Van nature is de wintergroene hulst redelijk droogte tolerant. Is het een periode warm en droog? Geef je Ilex aquifolium ‘Nellie R. Stevens’ dan wel extra water om uitdroging te voorkomen.
Lees meer

Wanneer je een Ilex ‘Nellie Stevens’ gaat planten in je tuin, dien je eerst te bepalen hoe je de wintergroene hulst wilt toepassen. De Amerikaanse Hulst leent zich goed voor een groenblijvende haag, maar komt ook als kleine solitaire hoogstam boom mooi tot zijn recht. Qua standplaats stelt de sierlijke boom of struik weinig eisen. Je kunt de Ilex ‘Nellie R. Stevens’ zowel op een plek in de zon of halfschaduw planten. De Amerikaanse Hulst verkiest een humusrijke, vochthoudende, maar goed doorlatende grond. Meng speciale aanplantgrond door de tuingrond om de bodem lekker luchtig en voedzaam te maken. Plant je de Amerikaanse Hulst als boom, zorg dan voor voldoende ruime eromheen. Gemiddeld bereikt dit type boom een totale hoogte van 5 meter en breedte van 2,5 tot 3 meter.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex Nellie R. Stevens
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!