Ilex Nellie R. Stevens

Amerikaanse Hulst

v.a.: € 122,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 250-300cm
€ 122,50
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-350cm
Speciale prijs € 175,00 Normale prijs € 235,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Met de Ilex 'Nellie R. Stevens' ben je het hele jaar door onder de pannen. Deze groenblijvende Amerikaanse hulst is namelijk wintergroen en schitter het hele jaarrond in je tuin. Deze bijzondere heester is winterhard en onderhoudsvriendelijk.

Onze voordelen:

De Ilex 'Nellie R. Stevens', ook bekend als Amerikaanse Hulst, is het hele jaar van grote sierwaarde in je tuin. De conische tot piramidale boom is groenblijvend en schittert daarom het jaarrond met kenmerkende glanzende, donkergroene, leerachtige bladeren met stekels. Rond mei verschijnen er groenwitte bloemetjes aan de Amerikaanse Hulst, die heerlijk geuren en daarom veel vlinders en bijen aantrekken. Nog mooier wordt de Ilex 'Nellie R. Stevens' in oktober en november, wanneer de zeer rijk besdragende Hulst vult met oranjerode bessen. Hiervoor is geen mannelijke bestuiver nodig, al neemt het aantal vruchten door de aanwezigheid hiervan wel toe. De groenblijvende boom wordt in het najaar niet alleen een echte blikvanger, maar vormt ook een belangrijke voedselbron voor vogels. Zowel door de bessen als bloemen zorgt de Ilex 'Nellie R. Stevens' dus voor veel leven in de tuin! Deze boom bereikt een totale hoogte van zo’n 5 meter en is geschikt voor solitaire aanplanting of aanplanting in een rij. Naast het fraaie uiterlijk, is de Amerikaanse Hulst 'Nellie R. Stevens' zeer winterhard en onderhoudsarm, wat het alles bij elkaar een fantastische aanwinst voor de tuin maakt!

TIP: De sfeervolle takken met besjes worden vaak gebruikt voor kerststukjes. Knip er in de winter een paar af en geniet ook in huis van de sierlijke Hulst!

Lees meer

Zoek je een sierlijke, maar ook een onderhoudsvriendelijke boom? Dan zit je met de Ilex 'Nellie R. Stevens' goed. De groenblijvende boom groeit van nature in een mooie vorm, waardoor snoei niet noodzakelijk is. Sterker nog: het is eigenlijk zonde om aan de prachtige, conische tot piramidale boom te komen. Overigens verdraagt de Amerikaanse Hulst snoei wel zeer goed en kun je daarom gemakkelijk in model snoeien indien gewenst. Bemesting is niet nodig, maar kan eventueel in het voorjaar gegeven worden. Doordat de Hulst 'Nellie R. Stevens' zeer hard is, komt deze zonder problemen de koude maanden door. Je merkt al: de hoogstam boom is ook geschikt voor tuiniers zonder al te groene vingers of weinig tijd.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de jonge boom voldoende water, zodat de wortels rustig aan de bodem kunnen wennen. Tijdens warme en droge periodes is extra water vereist om uitdroging te voorkomen. Als volwassen boom kan de Ilex 'Nellie R. Stevens' vrij goed tegen drogere periodes.

Lees meer

Heb je al een mooie plek in gedachten voor de sfeervolle Amerikaanse Hulst? De hoogstam boom kun je goed solitair toepassen, maar ook in een rij planten. Graag staat de Ilex op een zonnige tot halfschaduw standplaats. De makkelijke boom gedijt op de meeste grondsoorten, maar geeft wel de voorkeur aan een humusrijke, vochthoudende, maar goed doorlatende bodem. Hiervoor adviseren we om gebruik te maken van aanplantgrond. Daar wordt de grond lekker luchtig van én het bevat de juiste voedingsstoffen voor een goede start! Aangezien de Ilex 'Nellie R. Stevens' wel 5 meter hoog en 2,5 tot 3 meter breed kan worden, is voldoende ruimte vereist. Wanneer je de Hulst als boom hebt aangeplant, geef je genoeg water en rest je vervolgens alleen nog maar te genieten!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ilex Nellie R. Stevens
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!