Blauwe hulst

Ilex meserveae 'Blue Maid'

v.a.: € 42,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 0.9m
€ 42,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De halfstam blauwe hulst is een bijzonder mooi boompje met opvallende blauwgroene, stekelige bladeren. Dit fraaie boompje is winterhard én wintergroen, en is op zijn mooist in de herfst en winter. De takken groeien dan vol met prachtige rode bessen, waardoor een beeldschoon contrast ontstaat tussen de rode vruchtjes en de blauwgroene bladeren.

Onze voordelen:

De Ilex meserveae ‘Blue Maid’, beter bekend als Blauwe hulst (hulst op stam), is een bijzonder fraai boompje met blauwgroene, stekelige bladeren. Deze opvallende bladeren blijven het jaarrond groen! De Blue Maid is een struikvormige vaste plant, die op stam wordt gekweekt. Bij levering is de stam ongeveer 80 cm hoog, maar in de volle grond kan deze kleine boom doorgroeien tot wel 300 cm! In het voorjaar (mei) bloeit hij met kleine witte bloemetjes, gevolgd door prachtige rode bessen in het najaar. De combinatie van de felrode bessen en de blauwgroene bladeren ziet er werkelijk schitterend uit, dit maakt deze plant ook zo geliefd in de herfst en winter. 

Bent u op zoek naar een bijzonder blikvanger voor in de herfst en winter? Je kunt deze halfstam blauwe hulst online kopen via onze webshop, of kom je eigen Blue Maid uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De verzorging van de Blue Maid is vrij eenvoudig. Plaats je dit boompje in een pot? Houd er dan rekening mee dat je hem, vooral in het voorjaar en de zomer, regelmatig water geeft. De Blue Maid aangeplant in de volle grond heeft alleen het eerste jaar na aanplant structureel water nodig. Voorzie je blauwe hulst iedere week van water, tenzij het die week al veel heeft geregend. Is het erg warm en droog buiten? Geef dan gerust 2 tot 3 keer per week water.

Om je boompje zo vitaal mogelijk te houden raden wij het ook aan om hem ieder voorjaar te voorzien van wat organische mest. Organische meststoffen werken langer door, waardoor jouw Blue Maid ook langer kan genieten van extra voeding.

Een prettig voordeel van blauwe hulst is dat het een langzame groeier is. Aan één jaarlijkse snoeibeurt heeft dit boompje voldoende. Een Blue Maiden snoeien kun je het beste aan het begin van het voorjaar doen, wanneer er geen sprake meer is van vorst. Als je gaat snoeien is het wel heel belangrijk om van te voren stevige handschoenen aan te trekken, anders kunnen de stekelige bladeren je flink bezeren. Gebruik ook altijd schoon én scherp snoeigereedschap, om zo eventuele beschadigingen en infecties aan de takken te voorkomen!

Lees meer

Voorzie je blauwe hulst iedere week van water, tenzij het die week al veel heeft geregend. Is het erg warm en droog buiten? Geef dan gerust 2 tot 3 keer per week water. Een Blue Maid in volle grond hoef je na het eerste jaar alleen nog water te geven bij langere perioden van warmte en droogte.

Lees meer

Het aanplanten van je nieuwe Blue Maid is zeer eenvoudig. Deze topper groeit in vrijwel alle grondsoorten, en ook op vrijwel iedere standplaats. De voorkeur gaat uit naar een zonnige standplaats, maar hij groeit ook goed in halfschaduw en volle schaduw. Het enige belangrijke aandachtspunt bij het type grond, is dat de grond goed vocht moet kunnen afvoeren (doorlaten). Langdurig stilstaand water kan deze plant namelijk fataal worden. Maak je bodem lekker luchtig door je tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe hulst
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!