Hosta Golden Tiara

Hartlelie/Funkia Golden tiara

v.a.: € 2,40

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 1,75 per st.
€ 2,40
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Hosta (Hartlelie) Golden Tiara is een geliefde en opvallende Hosta. Deze Hartlelie staat bekend om zijn goudgroene, hartvormige bladeren en lilapaarse, klokvormige bloemen. Het hartvormige gebladerte groeit tot een mooie laagblijvende pol van ongeveer 40 cm hoog, en zorgt ook voor een dichte begroeiing. Het is een bijzondere blikvanger die buitengewoon mooi staat in combinatie met andere vaste planten.

Onze voordelen:

Hosta Golden Tiara kopen

De Hosta (Hartlelie) Golden Tiara is een geliefde laagblijvende hosta. Deze Hosta pollen hebben een hoogte van ongeveer 40 cm, en zorgen voor een mooie dichte begroeiing. Deze rotsplant geeft een prachtige variatie van kleur in uw tuin. Op het bovenste gedeelte van het goudgroene blad zijn groene strepen te zien die variëren in tint. Opvallend is ook de mooie hartjes-vorm van het blad. De lila-kleurige bloemen van deze Hartlelie zijn klokvormig en hebben ook een gestreept patroon. De Lila tint op het uiteinde, loopt over naar wit aan het begin van de bloemknop. Dit smalle, witte gedeelte wordt ook wel de ‘keel’ genoemd. Deze rotsplant bloeit in juli/augustus en is een prachtige verschijning in uw tuin.

Deze schitterende Hosta Golden Tiara kunt u makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom eens langs onze eigen kwekerij! Onze Hosta kwekerij staat in Lienden, vlak langs de A15. Al onze Hosta kweken wij zelf. Wij garanderen alleen de beste kwaliteit planten, door ze de aandacht en zorg te geven die ze verdienen.

TIP: De Hosta Golden Tiara heeft meerdere prijzen gewonnen voor haar prachtige uitstraling.

TIP: Met deze schitterende rotsplant trekt u meer vogels naar uw tuin.

Hosta/funkia verzorgen

De Hosta is eenvoudig qua verzorging. Het is een snelgroeiende plant, die prima kan groeien en bloeien zonder veel verzorging. Het is wel aan te raden om, tijdens de bloei, de uitgebloeide bloemstengels en vergeelde (dode) bladeren te verwijderen. Gebruik hiervoor het liefst een snoeischaar. Het verwijderen van uitgebloeide bloemstengels en het dode blad is bevorderlijk voor de vitaliteit van de plant.

Uw Hosta bemesten
Hoewel bemesten niet als een must wordt gezien bij deze rotsplant, kan het wel degelijk goed bijdragen aan zijn groei en bloei. Bemest deze plant één keer per jaar, het liefst in de lente. In de lente is de plant druk met alle voorbereidingen op de bloei, dan kan hij dus wel extra voedingsstoffen gebruiken.

TIP: Bescherm de Hosta Golden Tiara tegen slakken. De aantrekkelijke hartvormige bladeren zijn geliefd onder slakken, en kunnen binnen no-time worden aangetast.

Hartlelie Golden Tiara snoeien

Een Hosta snoeien bestaat vooral uit het afknippen van uitgebloeide bloemstengels en vergeelde (dode) bladeren. Na de bloei verkleurt het groene blad naar een gele kleur en sterft dan langzaam af in de herfst. Snoeien is geen must, maar wel aan te raden als u niet naar een verdorde plant wilt kijken. Als u gaat snoeien kunt u het beste eind september de bladeren tot aan de basis afknippen.

Hosta Golden Tiara planten

Deze rotsplant houdt van een plekje in de schaduw. De Hosta planten op een plek met halfzon/halfschaduw of volle schaduw zorgt voor de beste groei en bloei. De Golden Tiara is één van de sterkste vaste planten. Deze plant is goed winterhard en loopt ook nog eens vroeg in het voorjaar weer uit.

De grondsoort die het beste past is normale, licht-vochtige grond. Kies het liefst een plekje in voedingsrijke grond voor de beste bloei. Gebruik tijdens het planten voor de zekerheid aanplant grond om de groei en bloei te bevorderen, en ook de weerstand van de plant hoog te houden.

TIP: Gebruik aanplant grond ook indien u, in uw tuin, vooral zware kleigrond hebt. Door de kleigrond aan te vullen met aanplant grond zorgt u ervoor dat de grond minder zwaar wordt, en dus beter vocht door kan laten (af kan voeren).

TIP: Combineer de Golden Tiara met bijvoorbeeld Hortensia, Astilbe of Hakone gras.

  • Bloeikleur: lila
  • Bloeitijd: juli - augustus
  • Bladkleur: goudgroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Halfschaduw, schaduw
  • Hoogte: 75 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hosta Golden Tiara
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!