Helleborus Foetidus

Stinkend Nieskruid

v.a.: € 2,50

Formaat
Afmeting Potmaat 9x9 cm, Stamhoogte --, Totaalhoogte --
  • Koop 24 st. voor € 2,25 per st.
€ 2,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Helleborus Foetidus of ook wel Stinkend Nieskruid genoemd is familie van de Ranunculaceae. De bijnaam Stinkend Nieskruid heeft deze plant niet voor niets gekregen. Zodra u de groene bloemen aanraakt komt er een aangename geur los. De geur wordt erger op het moment wanneer de bladeren worden fijngewreven. Verder komt deze groene plant oorspronkelijk uit het Midden en Zuiden van Europa voor, denk hierbij aan Italië, Portugal maar ook in Duitsland kunt u deze plant tegenkomen. 

Onze voordelen:

Kopen van de Nieskruid

Als u van niet al te veel kleur houdt dan is de Foetidus een prima tuinplant. Zo heeft de plant naast de groene (palm)bladeren ook mooie groene bloemen die in het najaar zichtbaar worden. Verder kan de plant wel 50 centimeter hoog worden en trekt ook vele bijen aan. Deze bijen komen af op de geur die wij als mens een onaangename geur vinden. Ook kan deze vaste plant tegen temperaturen van -15 graden Celsius en blijft de gehele winter groen. Zo kunt u uw Foetidus online bij ons bestellen of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten. Zo heeft u enkel alleen maar te wachten tot het bloeiseizoen van start gaat.

 

Planten van de Nieskruid

Deze Nieskruid heeft een voorkeur voor een standplaats in zon met wat schaduw en dan het liefst in een border of een tuinpad. Verder houd deze plant van een kalkhoudende en een vocht doorlatende grond. Zodra u deze plant wilt gaat planten moet u ervoor zorgen dat de plant eerst voldoende water tot zich kan nemen. Dit doet u door de plant met pot en al in een emmer met water te leggen. Vervolgens maakt u een ruim gat waar de kluit van de plant volledig in kan. Zodra u de plant zonder de pot in de grond stopt en deze vervolgens weer dichtmaakt met potgrond, moet u de Helleborus nog voorzien van een scheut water en u kunt gaan genieten van uw nieuwe aankoop. Welke potgrond u nodig heeft voor uw Nieskruid kunt u op onze potgrond pagina vinden. Mocht u er niet uitkomen over het planten van de Nieskruid dan kunt u op deze pagina meer lezen over het planten van een boom of kluit.

 

Verzorgen van de Nieskruid

De Helleborus Foetidus heeft wel de nodige verzorging nodig. Zodra u dit niet goed verzorgt zal de plant veel zaden zetten, dit betekent vaak het einde van deze plant. Helaas kunnen de zaadjes een reactie aan de huid veroorzaken waardoor u veel jeuk krijgt. Vroeger werd dit ‘gif’ van het zaadje gebruikt als wormmiddel in de veeartsenijkunde. Zorg er daarom altijd voor dat u goede tuinhandschoenen aantrekt bij het planten en het verwijderen van deze plant. Voor de bloeiperiode raden wij u aan om de plant te voorzien van de juiste bemesting zodat de plant genoeg voedingsstoffen heeft. Mocht er een periode van droogte aanbreken dan moet u ervoor zorgen dat de plant voldoende water krijgt zodat deze niet uitdroogt. U kunt de Nieskruid extra verzorgen door de plant voor het nieuwe bloeiseizoen de grond te voorzien van de juiste bemesting

Snoeien van de Nieskruid

Het snoeien van deze plant is wel noodzakelijk. Zorg ervoor dat u tijdig de uitgebloeide bloemen weghaalt. Doe dit uiteraard wel pas na de bloeiperiode, mocht u dit niet doen en tijdens de bloei de lelijke bladeren en bloemen verwijderen komt u te zitten met kale stengels. Zodra uw plant met kale stengels komt te zitten moet u ervoor zorgden dat u ook daadwerkelijk de gehele stengel weghaalt. Op deze manier blijft deze groenblijvende plant ook daadwerkelijk een groenblijver. Mocht u vragen hebben over het snoeien van de Nieskruid neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

  • Bloeikleur: Groene bloem
  • Bloeitijd: Mei - september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon-Halfschaduw
  • Hoogte: 50 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Helleborus Foetidus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!