Thuja Smaragd

Thuja occidentalis Smaragd

v.a.: € 8,99

Formaat
Hoogte 80-100cm
€ 8,99
Hoogte 100-125cm
€ 11,25
Hoogte 125-150cm
Herfst 2024
€ 14,75
Hoogte 150-175cm
Herfst 2024
Speciale prijs € 16,75 Normale prijs € 16,95
Hoogte 175-200cm
Herfst 2024
€ 26,50
Hoogte 200-225cm
Herfst 2024
Speciale prijs € 22,50 Normale prijs € 25,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Thuja Smaragd blijft het hele jaar door helder groen. Hij groeit rustig en smal omhoog. De Thuja Smaragd kan ook als solitair gepland worden, omdat deze compact blijft in zijn groei. Snoeien kun je het beste doen in de maand juni.

Onze voordelen:

Kenmerken Thuja Smaragd

Een van onze favoriete coniferen! De sterke Thuja schittert het hele jaar met schubvormige, aromatische, smaragdgroene bladeren. Met de Thuja occidentalis ‘Smaragd’ kun je meerdere kanten op. Je kunt hem bijvoorbeeld laten uitgroeien tot compacte en kegelvormige boom, maar ook uitstekend gebruiken als haagplant. De Thuja ‘Smaragd’ is om meerdere redenen de perfecte haagconifeer. Zo is de tuinplant wintergroen en zorgt deze altijd voor kleur, privacy en beschutting in de tuin. Bovendien staat de Levensboom ‘Smaragd’ garant voor een sterke, onderhoudsvriendelijke, winterharde en blikdichte haag. De groenblijvende en dichte conifeer groeit compact, smal opgaand en rustiger dan andere Thuja’s. Dit maakt dat het ook een goede solitair is. Hoe laat jij de Thuja occidentalis ‘Smaragd’ stralen in jouw tuin?

  • Helder groen het hele jaar door.
  • Smal opgaand en compact.
  • Geschikt voor haag, maar ook solitair.
  • Groeit rustig (max. 20cm per jaar).
  • Verdraag zowel volle zon als halfschaduw.
  • Snoeien in de maand juni

TIP: Bekijk ook onze andere groenblijvende haagplanten. We hebben enorm veel verschillende soorten beschikbaar.

TIP: Gebruik je deze conifeer als haag? Vul je tuin dan nog verder aan met bijvoorbeeld een mooie bol- of piramidevormige wintergroene plant zoals een Taxus

Lees meer

Westerse Levensboom 'Smaragd' verzorgen

De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ heeft weinig onderhoud nodig en is daarom geschikt voor iedere tuinier en iedere tuin. In het voorjaar kun je de conifeer bemesten met organische mest om een goede groei en mooie kleur te stimuleren. De Thuja occidentalis ‘Smaragd’ is sterk, goed winterhard en stelt weinig eisen aan de standplaats en grondsoorten. Wat de haagconifeer wel als eis stelt is voldoende vocht. Een te droge grond is niet wenselijk voor de Levensboom.

Thuja 'Smaragd' snoeien

Doordat de conifeer snoei bijzonder goed verdraagt, is de Thuja een populaire haagplant geworden. Als haag snoei je de Westerse Levensboom ‘Smaragd’ het beste één of twee keer per jaar voor het mooiste resultaat. De ‘Smaragd’ groeit wat rustiger dan andere Thuja soorten. We adviseren om te snoeien in de maand juni, vóór de langste dag (21 juni). Let erop dat je niet op het oude hout snoeit, want dan loopt de Thuja niet meer uit.

Lees meer

Thuja ‘Smaragd’ water geven

Doordat de Thuja occidentalis ‘Smaragd’ niet van te droge grond houdt, geef je tijdig water. Bij aanhoudende droogte geef je regelmatig water. Ook in de eerste periode na de aanplanting is regelmatig water geven van belang. De Levensboom moet dan namelijk nog wortelen in de grond. Hoewel de Thuja ‘Smaragd’ niet van droge grond houdt, is te natte grond ook niet goed. Zorg er daarom voor dat de bodem goed doorlatend blijft. 

Lees meer

Thuja ‘Smaragd’ planten

Klaar om de Thuja occidentalis ‘Smaragd’ te planten? Je kunt de conifeer perfect als haag gebruiken, zowel als lage of hoge haag. De haag is groenblijvend, blikdicht en goed te snoeien. Ook is het een geschikte solitair boom vanwege de compacte, opgaande groei. Makkelijk aan de Thuja ‘Smaragd’ is dat de conifeer weinig eisen stelt. Je kunt de sterke topper zowel in de zon als halfschaduw en in iedere grondsoort aanplanten. De enige eis is dat de grond niet te droog is. Een vochtige, goed doorlatende bodem krijgt de voorkeur. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige en voedzame bodem, oftewel een goede start! Ben je klaar? Geef dan genoeg water. Zo kan de Thuja goed gaan wortelen en groeien.

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Thuja Smaragd
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!