Oude Leiappel

Oude Malus Red Sentinel

v.a.: € 650,00

Formaat
Totaal hoogte 3.8 meter
November 2021
€ 650,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De oude Leiappel is een oudere leiboom met een enorme sierwaarde voor uw tuin. In het voorjaar is de zachtroze bloesem een kleurrijke blikvanger, terwijl in het najaar de rode sierappeltjes de show stelen. De boom is goed winterhard en makkelijk in onderhoud. 

Onze voordelen:

De oude Leiappel (oude Malus Red Sentinel) heeft een grote sierwaarde in de tuin. In april en mei hangen de takken vol met zachtroze bloesem. In het najaar is de boom op z’n mooist. De boom hangt in die periode vol met rode sierappeltjes van zo’n 3 centimeter groot. Bovendien krijgt het blad dan een prachtige gele herfstgloed. In het voorjaar en de zomer is het blad heldergroen. De boom is zeer winterhard, eenvoudig te verzorgen en vereist bijna geen onderhoud.

De oude Leiappel kopen doet u eenvoudig online bij Bomenenzo.nl!

TIP: Verwerk de rode sierappeltjes eens in een creatief herfstboeket of herfststuk. Dit geeft een hoop sfeer in huis en is ook leuk om als cadeautje weg te geven.

Lees meer
De oude Leiappel is zeer eenvoudig te verzorgen en is dus ideaal voor mensen met weinig tijd. Het enige wat u hoeft te doen is het middel Vivimus universeel in het voorjaar door de bodem mengen. Met Vivimus verbetert u de grond snel en gemakkelijk. Deze leiboom is een langzame groeier en heeft dus bijna geen snoei nodig. Wilt u hem toch snoeien, bijvoorbeeld om hem in model te houden? Doe dat dan in de winter, als er geen appeltjes meer aan de takken hangen.
Lees meer
Wij raden u sterk aan om uw boom in de eerste periode na de aanplant veel water te geven. Hiermee bevordert u een snelle inworteling. Is er sprake van langdurige droogte? Ook dan doet u er verstandig aan om de oude Leiappel extra water te geven. U zult merken dat dit het vaakst het geval is in de periode maart t/m oktober, als de verdamping groot is.
Lees meer
De oude Leiappel planten doet u in licht vochtige grond op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Voordat u de boom gaat planten graaft u een ruim aanplantgat, waar u aanplantgrond doorheen mengt. Deze grond zit vol met vruchtbare meststoffen die een snelle inworteling bevorderen. Zet de kluit daarna in het aanplantgat en zorg dat de bovenkant ongeveer 5 centimeter onder de grondoppervlakte staat. Druk het geheel zorgvuldig aan en geef uw leiboom ruim water. Plaats aan weerszijden van de boom een boompaal ter ondersteuning. Met boomband bindt u ze eenvoudig aan uw boom vast.

Wilt u helemaal ontzorgd worden bij het aanplanten? Schakel dan de hulp in van onze aanplantservice!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Leiappel
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!